logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV philips 23HF5474/10 brak menu po podłączeniu przez DVI

merceli 01 Mar 2018 21:26 1167 3
  • #1 17073556
    merceli
    Poziom 10  
    Witam

posiadam telewizor philips 23HF5474/10, do tej pory połączony był z dekoderem Polsatu przez eurozłącze, obraz do bani ale po wpisani kodu 3 1 9 7 5 3 Mute miałem dostęp do menu.
    Teraz podłączyłem ten sam dekoder pod DVI kablem HDMI-DVI audio musiałem podłączyć oddzielnie i teraz obraz jest HD, głos jest niby wszystko ok.
    Ale.
    Nie mogę wejść w menu, nie mogę wybrać czasowego wyłączenia telewizora , i nie mogę zmienić ustawień obrazu. to wszystko tylko w DVI, gdy podłączam z powrotem przez scart wszystko działa.
    Przez DVI mam trochę za ciemny obraz , chciałbym go wyregulować ale jak?
    Te tv tak mają? czy jest jakiś sposób?
  • #2 17074066
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    merceli napisał:
    ale po wpisani kodu 3 1 9 7 5 3 Mute miałem dostęp do menu.

Z opisu widać wyraźnie, że telewizor jest w trybie hotelowym.
    Tylko wyłączenie owego trybu przywróci możliwość zmiany ustawień HDMI czy też dostęp do menu telewizora.
  • #3 17074265
    merceli
    Poziom 10  
    Jak mam podłączony dekoder kablem euro-euro to mam dostęp do menu.
    Jak podłączam dekoder przez hdmi-dvi to nie mam dostępu i większość funkcji pilota nie działa. Czy to jest właśnie tryb hotelowy?
  • #4 17074518
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Sam fakt, że ograniczone są funkcje pilota świadczy o trybie hotelowym.
    Jak i wklepywanie kodu, aby uzyskać dodatkowe możliwości.

Kwestia dostępu do funkcji telewizora w trybie hotelowym zależy od tego, co zostało umożliwione, kiedy telewizor był wprowadzany w tryb hotelowy.

Jest tu pewna dowolność funkcji którą mogą/nie mogą być udostępnione w tym trybie.
    Wszystko zależy od osoby, która to programowała.
REKLAMA