logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MC1206 - Jak zrobić zegarek? Szukam opisu układu z Radioelektronika

cod3r 17 Sie 2005 01:00 4732 5
REKLAMA
  • #1 1740248
    cod3r
    Poziom 12  
    Witam... jestem nowy ;) i juz mam problem
    Otworzylem ostatnio szafkę i prosze... na wierzchu lezy sobie taki fajny ukladzik ktory dostalem od nauczyciela w 1 klasie (o boze to juz 5 lat minelo hehe). Chodzi oczywiscie o MC1206. Chcialem zrobic z niego zegarek ;) ale niemam zadnego opisu tegoz ukladu, moze ktos moglby mnie podratowac opisem. Obilo mi sie o uszy ze opis jest w radioelektroniku w starych numerach ;) ale ja niestety niemam do nich dostepu ;(
    Dzieki za pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1766701
    cod3r
    Poziom 12  
    hmm zapoznalem sie z tym, ma ktos moze sam opis techniczny tego ukladu ?
  • REKLAMA
  • #5 1767931
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    To znaczy co potrafi ?

Czas bieżący w systemie 24H (gg:mm)/wyświetlanie - 8sek/ na przemian z datą (numer dnia i miesiąca /wyświetlanie - 2sek/

Wskazywanie w sposób ciągły jednostek (mm:ss)

Zerowanie licznika sekund 1..29>> 0; 30...59 >> +1

Sygnalizacja dowolnego dnia miesiąca (pulsuje gg:mm z częstliwością 1Hz)

Budzik /każdego ta melodia wbudowana w MC1206 obudzi /:D na czas 99min z jednoczesnym uaktywnieniem wyjścia ON/OFF

Snooze na 9 minut

Timer /od ustawionej maks. 99minut do zera/ wyjście ON/OFF zmienia się na aktywne

Sygnalizacja zaniku napięcia zasilającego /jeżeli aplikacja nie ma podtrzymania aku/bat piszczy "ustaw mnie" przez 2sek. co 8sek. oraz wyświetla wszystkie poziome segmenty cyfr
  • #6 1768001
    cod3r
    Poziom 12  
    chodzi mi o oryginalny plik datasheet (pdf), moze ma ktos zeskanowany, albo ma mozliwosc przeskanowania, niemoge nigdzie na necie tego znalezc, znalazlem 1203 ;) ale moze ktos mialby 1206
REKLAMA