logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat kabla serwisowego do zdjęcia simlocka z Motorola C650

Jonesik 17 Sie 2005 08:38 1529 8
REKLAMA
  • #1 1740519
    Jonesik
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Poszukuję schematu kabla serwisowego do motoroli c650 który umożliwi mi zdjęcie simlocka. Posiadam program do zdejmowania simloków do tego modelu oraz kabel na USB, ale on umożliwia jedynie przesyłanie zdjęć, tapet, dzwonków.. Jeśli ktoś ma taki schemat to proszę o informację.

Przeniosłem z: Schematu/instrukcji... [h]
  • REKLAMA
  • #2 1833796
    gringol
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    kablem usb zdejmiesz simloka i najzwyklejszym programem do simlokow...tylko musisz uruchomic komorke w trybie seriwsowym #+*+power
  • REKLAMA
  • #3 1835465
    Jonesik
    Poziom 12  
    Z tym trybem serwisowym to mam mały problem bo gdy wpisze #+*+power to telefon wraca do głownego menu i nic sie nie dzieje. Gdy wyłączę telefon i wtedy wcisnę #+*+power to takze nic sie nie dzieje a za kazdym razem gdy przytrzymam power to telefon się wyłacza (lub włącza jesli był wyłaczony) Jeszcze jedno pytanie: czy + nalezy wprowadzić z klawiatury czy to tylko w zapisie ma znaczenie? Aha a ten program który używam wymaga takiej kolejnosci znaków *+#+power - która jest włąsciwa?
  • REKLAMA
  • #4 1835604
    gringol
    Poziom 13  
    plusy maja znaczenie zaapisowe, przy wyłączonym telefonie wciskasz # i trzymajac go wciskasz * i trzymajac te oba wciskasz power. (kolejnosc wciskania # i * teoretycznie nie ma znaczenia)
  • #5 1848187
    Jonesik
    Poziom 12  
    Zrobiłem jak napisałeś i rzeczywiście uruchomiłem telefon w trybie flesza ale nadal mój program się nie komunikuje.. Używam FINAL_Motorola unlocker for V80-V220-E380-C450-C550-C650 ale nie wiem na pewno czy on korzysta z kabla usb. Masz może jakiś sprawdzony program??
  • #6 1848757
    gringol
    Poziom 13  
    tak oczywiscie :D sciagaj
    Załączniki:
    • FINAL.exe (701 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 1848877
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    a ja proponuje wizyte w serwisie uwazaj z kablem usb łatwo uwalic telefon to raz i uwazaj na botlodera zebys i jego nie uwalił bo potem to juz bendzie mial wydatek
  • #8 1849231
    bony78
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 9
    Jonesik napisał:
    Zrobiłem jak napisałeś i rzeczywiście uruchomiłem telefon w trybie flesza ale nadal mój program się nie komunikuje.. Używam FINAL_Motorola unlocker for V80-V220-E380-C450-C550-C650 ale nie wiem na pewno czy on korzysta z kabla usb. Masz może jakiś sprawdzony program??

ten program jest sprawdzony masz moze zle zainstalowane stery do telefonu :D a i kabel to najzwyklejszy jaki jest w motkach mini USB
  • #9 1982162
    Jonesik
    Poziom 12  
    Niestety nadal mam problem z komunikacją telefonu z kompem... Próbowałem wiele sterowników i nic....

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest schemat kabla serwisowego do Motoroli C650 umożliwiającego zdjęcie simlocka. Użytkownik posiada program FINAL_Motorola unlocker for V80-V220-E380-C450-C550-C650 oraz kabel USB, który jednak służy jedynie do przesyłania multimediów. Aby zdjąć simlocka, telefon należy uruchomić w trybie serwisowym, co wymaga wciśnięcia sekwencji klawiszy # + * + power przy wyłączonym telefonie, przy czym kolejność wciskania # i * nie jest krytyczna, a znaki plus mają znaczenie zapisu. Mimo prawidłowego wejścia w tryb serwisowy, program nie komunikuje się z telefonem, co może wynikać z problemów ze sterownikami lub nieodpowiednim kablem USB (standard mini USB). Zalecane jest ostrożne podejście do używania kabla USB, aby nie uszkodzić telefonu ani bootloadera. Wskazano również możliwość wizyty w serwisie jako alternatywę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA