Skan wykazał "brak komunikacji z radiem, mediami i czymś jeszcze", zapomniałem. W każdym razie trzy "urządzenia"
Znajomy mechanik konsultował ww problem ze swoim kolegą z serwisu Audi i ten stwierdził, że na 99% winnym jest moduł,
który jest w konsoli środkowej mniej więcej w okolicy czytnika kart i CD. W przyszłym tygodniu jestem umówiony na głębsze
badania do fachowca z serwisu Audi. Tyle wiem na dzień dzisiejszy.
Odissem można przeprowadzić test tłumienia magistrali i wtedy bez problemu zostanie wskazany uszkodzony podzespół. Najbardziej prawdopodobne jest że rzeczywiście padł ster MMI.
Witam. Padł moduł główny MMI . Prawdopodobną przyczyną był spadek napięcia i się coś spaliło...
Koszt nowego w serwisie 12 tyś. używany na portalach aukcyjnych od 1,5 tyś do 3 tyś.
Człowiek który się zajmuje moim autem załatwił za 1,7 tyś do tego robocizna, nowy soft,
ochrona komponentu, najnowsze mapy i powinno działać. Przestrzegam, uważajcie na akumulatory
Nie jestem tak obcykany, ale skoro znasz problem, i napisałem na początku symptomy i że aku nie żył od dwóch miesięcy
mogłeś napisać gdzie siedzi problem, a nie kazać auto skanować Już bym miał auto w garażu, a tak czekam na
klamoty itp.
Użytkownik Audi A6 C7 z 2012 roku zgłosił problem z systemem MMI po wymianie akumulatora AGM Boscha 105Ah, który całkowicie padł. Po wymianie akumulatora ekran MMI pojawia się na krótko, a mechanik nie znalazł błędów przy użyciu komputera diagnostycznego. Użytkownik zmostkował wzmacniacz, ale MMI nadal nie działa. Po dalszej diagnostyce stwierdzono brak komunikacji z radiem i innymi urządzeniami, co sugerowało uszkodzenie modułu MMI w konsoli środkowej. Ostatecznie wymiana modułu MMI na używany rozwiązała problem, a użytkownik przestrzega przed skutkami słabych akumulatorów. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.