logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki TV 55'' do salonu wybrać i czy warto kupić: SAMSUNG QLED QE55Q7FAM?

aerko 09 Mar 2018 17:39 882 6
REKLAMA
  • #1 17091617
    aerko
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 4m na 4.5m
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost i bokiem też, nie rzadko
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć raczej
    6. Jak słońce świeci w pokoju? Od prawej strony telewizora. Raczej jakoś mega nie przeszkadza.
    7. Jaki masz obecnie telewizor? Jakiś starszy SAMSUNG 40 cali
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Telewizor ma być do salonu dla rodziców. Chyba głównie dobra jakość dzwięku, dobry obraz i ładny wygląd. W tym samsungu obecnym jest uboga obsługa USB, odpalić filmu się nie da z pendrive. Ze zdjęciami też ciężko bo ciężka obsługa. A takie rzeczy rodzice lubią puszczać na TV.
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfrowy z dekodera
    10 .Jakie urządzenia? Może raz na rok konsola.
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Telewizor chodzi prawie zawsze jak rodzice są w domu. Myśle, że 7-8h
    12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? tak
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale, filmy, wydarzenia.
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej nie jest to priorytetem, ale nigdy nie wiadomo czy ojciec nie zacznie. Mają w sypialni to nie widziałem, żeby na tv przeglądał
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? raczej nie
    16. Preferencje co do marki? Ojciec jest nastawiony na Samsunga
    17. Preferencje co do wielkości? 55cali
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Nie potrafię odpowiedzieć.
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Po równo
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 5000
    21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Rzadko
    22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Rzadko

Dodam, że ojciec napalił się na:
    SAMSUNG QLED QE55Q7FAM
    Mówi, że w każdym sklepie jak pytał to polecali.
  • REKLAMA
  • #2 17091840
    Ludwik XVI
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 788
    Ja bym postawil na PANASONIC 58EX780E.
    3 cale wiecej, doskonaly system wygaszania, 120Hz, matryca VA.

Z Samsunga wybrałbym raczej tańszy 55MU7002, nie ma sensu przepłacać za serię Q7
  • REKLAMA
  • #3 17092177
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 17092282
    aerko
    Poziom 8  
    Nie mogę znaleźć tego 55b7 nigdzie poniżej 6tys. Zreszta wszystkie modele które podałeś w necie maja plus minus 1000zl więcej niż tu napisane
  • #5 17092566
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17092874
    aerko
    Poziom 8  
    Mógłbym poprosić o jakiegoś linka? Bo nawet na Allegro najtaniej za 6200
    więc tak, pokazywałem ojcu te tv.
    Od początku TCL 55x2 - Nie podoba mu sie ramka na dole. Dla niego odpada bo ma być jak najcieńsza.
    Philips 55PUS8602 - w sumie spojrzał tylko na niego i to wszystko. Też coś o ramce pogadał.
    LG 55B7 - twierdzi, że oglądał go w sklepie, razem z tym samsungiem qled, i nie był nim zachwycony w przeciwieństwie do samsunga. Twierdzi, że w oledach występuje jakiś efekt czerni, że jak ktoś jest na czarno ubrany to go nie widać.
    PANASONIC 58EX780E - Temu, najdłużej się przyjrzał ale nie wiedział czy nie będzie za duży, poszedł zmierzyć i powiedzial tylko "Ja nie wiem jaki"
  • REKLAMA
  • #7 17093883
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono wybór telewizora 55'' do salonu o wymiarach 4m na 4,5m, z odległością siedzenia 2,5-3m. Użytkownik poszukuje modelu z dobrą jakością dźwięku, obrazu oraz estetycznym wyglądem, z uwagi na problemy z obsługą USB w obecnym telewizorze Samsung 40''. Uczestnicy sugerują różne modele, w tym Panasonic 58EX780E, Samsung 55MU7002, Philips 55PUS8602, TCL 55X2 oraz LG 55B7. Wskazano na problemy z jakością QLED Samsunga, porównując go z OLEDami, które oferują lepszą jakość obrazu. Użytkownik zwraca uwagę na preferencje estetyczne rodziców, co wpływa na wybór modelu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA