Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Alarm Cobra 0144 - nie uzbraja się - Renault Megane

xenon04 17 Sie 2005 16:59 3899 3
  • #1 17 Sie 2005 16:59
    xenon04
    Poziom 2  

    Witam,
    Mam zamontowany w salonie alarm Cobra 0144, czyli bezpilotowa wersja załączana z kluczyka razem z centralnym zamkiem.
    Jednak ostatnio rozładował mi się akumulator prawie do zera (nawet zegarek się zresetował, ale światła mijania świeciły bez zarzutu jednak samochód nie dał się uruchomić). Podładowałem akumulator (jednak przy tej operacji nie odłączyłem klem). Samochód się odpałił. Centralny zamek działa bez zarzutów i wszystko inne także. Niestety alarm nie uzbraja się razem z załączeniem zamka centralnego (samochód jest zamknięty, a dioda LED od alarmu nie miga). Nawet jeśli zamknę centralny zamek przy otwartych drzwiach to alarm też się nie włącza, a kiedys wył po wydaniu kilkunastu ostrzegawczych pyknięć.
    Znalazłem centralkę i wyjąłem bezpiecznik, ale nic to nie dało. W serwisie powiedziano mi, że alarm jest zblokowany elektronicznie i trzeba go odblokować, tylko jak ???.
    Dodam jeszcze, że w instrukcji obsługi jest procedura programowania kluczyków Jack, ale ta wersja alarmu ich nie posiada (tak mi powiedziano w serwisie), chyba, że chodzi tutaj o kluczyki od samochodu.
    Będę bardzo wdzięczny za wszelkiego typu porady w rozwiązniu tego problemu.

  • #2 19 Sie 2005 21:19
    bohun555
    Użytkownik obserwowany

    xenon04 napisał:
    Witam,
    Mam zamontowany w salonie alarm Cobra 0144, czyli bezpilotowa wersja załączana z kluczyka razem z centralnym zamkiem.
    Jednak ostatnio rozładował mi się akumulator prawie do zera (nawet zegarek się zresetował, ale światła mijania świeciły bez zarzutu jednak samochód nie dał się uruchomić). Podładowałem akumulator (jednak przy tej operacji nie odłączyłem klem). Samochód się odpałił. Centralny zamek działa bez zarzutów i wszystko inne także. Niestety alarm nie uzbraja się razem z załączeniem zamka centralnego (samochód jest zamknięty, a dioda LED od alarmu nie miga). Nawet jeśli zamknę centralny zamek przy otwartych drzwiach to alarm też się nie włącza, a kiedys wył po wydaniu kilkunastu ostrzegawczych pyknięć.
    Znalazłem centralkę i wyjąłem bezpiecznik, ale nic to nie dało. W serwisie powiedziano mi, że alarm jest zblokowany elektronicznie i trzeba go odblokować, tylko jak ???.
    Dodam jeszcze, że w instrukcji obsługi jest procedura programowania kluczyków Jack, ale ta wersja alarmu ich nie posiada (tak mi powiedziano w serwisie), chyba, że chodzi tutaj o kluczyki od samochodu.
    Będę bardzo wdzięczny za wszelkiego typu porady w rozwiązniu tego problemu.

    Napisz jaki jest nr na centralce. Cobre programuje się po montażu w zależności od rodzaju sterowania zamka centralnego a po rozładowaniu czsami to "wypada" i alarm jest martwy. Jeżeli masz instrukcję obsługi połączoną z instrukcją montażu to tam jest wszystko opisane krok po kroku.

  • #3 19 Sie 2005 21:48
    xenon04
    Poziom 2  

    Witaj bohun555
    Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem.
    Numer jaki jest na centralce wysłałem Ci na pw.
    I czekam na dalszą pomoc.
    Pozdrawiam

  • #4 03 Mar 2006 00:57
    Axtur
    Poziom 11  

    Witam mam ten sam problem co autor postu ale w scenicu II nie jestem pewien czy jest to ten sam model cobry ale przyczyna usterki jest taka sama problem w tym ze autko kupilem z drugich rak i nie wszystkie papiery dotarly do mnie mam tylko ksiazeczke z info jak programowac klucze a nie wiem jak uruchomic ten wredny alarm prosze wiec o informacje czy mozna go uaktywnic bez wizyty w aso czy niestety trza jechac typ alarmu podam jutro

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME