Witam, posiadam problem z dostępem do internetu na przeglądarce CHROME, windows 7.
Jest komunikat o treści: ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED'
Idąc tym tropem dalej powinienem po prostu odznaczyć użycie serwera proxy i powinno działać. No właśnie tu jest problem. Po włączeniu "Zmień ustawienia serwera proxy..." nie podświetla się przycisk "Ustawienia sieci LAN" i w efekcie nie mogę tego odznaczyć ale co jest ważne pod tym polem jest adnotacja "Niektórymi ustawieniami zarządza administrator systemu".
Narzędzie diagnostyki sieci mówi o tym:
Rozwiązywanie problemów zostało ukończone pomyślnie. Znalezione problemy: Zdalne urządzenie lub zasób nie akceptuje połączenia.
Szczegółowe informacje: Konfiguracja urządzenia lub zasobu (www.google.com) nie umożliwia akceptowania połączeń przy użyciu portu Usługa World Wide Web (HTTP).
Po wpisaniu W CMD: ipconfig /all pokazuje się:
Myślę, że tu nie ma problemu. Wpisywałem ręcznie DNS i inne rzeczy bez rezultatu. Zapora też nie blokuje tego.
Ciekawostka z IE: Serwer proxy nie odpowiada. Sprawdź ustawienia serwera proxy. 127.0.0.1:8080.
Co działa? Firefox po wyłączeniu proxy działa prawidłowo, w cmd pinguje prawidłowo. Internet przez Wi-Fi ma połączenie. Dropbox aktualizuje pliki.
Skany z programu FRST w załączniku.
Znalazłem na tym forum również komendę, która w CMD sprawdza wpisany serwer proxy to odpowiedź była taka, że nie ma ustawionego serwera proxy.
Program AdwCleaner 7 znalazł 2 problemy: PUP.Optional.Legacy oraz PUP.Optional.Prxy.SvrRST . Po ich usunięciu brak zmian.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Jest komunikat o treści: ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED'
Idąc tym tropem dalej powinienem po prostu odznaczyć użycie serwera proxy i powinno działać. No właśnie tu jest problem. Po włączeniu "Zmień ustawienia serwera proxy..." nie podświetla się przycisk "Ustawienia sieci LAN" i w efekcie nie mogę tego odznaczyć ale co jest ważne pod tym polem jest adnotacja "Niektórymi ustawieniami zarządza administrator systemu".
Narzędzie diagnostyki sieci mówi o tym:
Rozwiązywanie problemów zostało ukończone pomyślnie. Znalezione problemy: Zdalne urządzenie lub zasób nie akceptuje połączenia.
Szczegółowe informacje: Konfiguracja urządzenia lub zasobu (www.google.com) nie umożliwia akceptowania połączeń przy użyciu portu Usługa World Wide Web (HTTP).
Po wpisaniu W CMD: ipconfig /all pokazuje się:
Cytat:Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.
C:\Windows\system32>ipconfig /all
Konfiguracja IP systemu Windows
Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Jola-Komputer
Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie
Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:
Sufiks DNS konkretnego połączenia :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta sieciowa Broadcom 802.11n
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 48-5A-B6-D3-81-C3
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
Adres IPv6 połączenia lokalnego . : fe80::7513:2bb4:f07a:6cfb%13(Preferowane)
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.103(Preferowane)
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 12 marca 2018 22:39:30
Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 19 kwietnia 2154 05:28:08
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
Identyfikator IAID DHCPv6 . . . . : 340286134
Identyfikator DUID klienta DHCPv6 : 00-01-00-01-21-A0-E6-F6-20-1A-06-A5-1E-3E
Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony
Karta tunelowa isatap.{9A85EA0B-4CA5-43C4-B956-3B52BD00E3FC}:
Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta Microsoft ISATAP
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Karta tunelowa Połączenie lokalne* 3:
Stan nośnika . . . . . . . . . . .: Nośnik odłączony
Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Karta tunelowania Teredo firmy Microsoft
Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP włączone . . . . . . . . . . : Nie
Myślę, że tu nie ma problemu. Wpisywałem ręcznie DNS i inne rzeczy bez rezultatu. Zapora też nie blokuje tego.
Ciekawostka z IE: Serwer proxy nie odpowiada. Sprawdź ustawienia serwera proxy. 127.0.0.1:8080.
Co działa? Firefox po wyłączeniu proxy działa prawidłowo, w cmd pinguje prawidłowo. Internet przez Wi-Fi ma połączenie. Dropbox aktualizuje pliki.
Skany z programu FRST w załączniku.
Znalazłem na tym forum również komendę, która w CMD sprawdza wpisany serwer proxy to odpowiedź była taka, że nie ma ustawionego serwera proxy.
Program AdwCleaner 7 znalazł 2 problemy: PUP.Optional.Legacy oraz PUP.Optional.Prxy.SvrRST . Po ich usunięciu brak zmian.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam