logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie otwierają się strony internetowe - Mikrotik RB951G-2HnD

kiepskiw80 16 Mar 2018 17:24 1842 8
REKLAMA
  • #1 17107425
    kiepskiw80
    Poziom 7  
    Cześć Wszystkim!
    Forumowa brać, mam problem z działaniem stron internetowych mianowicie nie otwierają się, ładuje, ładuje się i wyświetla się komunikat o problemie z stroną albo załadują się po na prawdę długim okresie, ale strona dziwnie wygląda. Zauważyłem problem z stronami https.
    Zaktualizowałem Mikrotika do najnowszej wersji oprogramowania.
    Problem zarówno występuję przy podłączeniu przez kabel jak i WiFi. Sprawdzone na dwóch komputerach. Nie ma wirusów.
    Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17107497
    kiepskiw80
    Poziom 7  
    Tylko wcześniej było OK, nagle coś przestało działać ale napiszę co do tej pory sprawdziłem.
    Wczoraj siedziałem na modemie który dostarczył dostawca w celu wyeliminowania problemu po stronie dostawcy, przez 6 godzin, zero problemów z stronami. Testowałem to na komputerze stacjonarnym, z avastem więc to na pewno nie jest wina komputera.
    Zauważyłem, że problem występuje na chwilę jak zamknę kartę i otworzę stronę na nowo strona normalnie ładuje się.
    Jak problemy występują to obciążenie procesora w Mikrotiku wynosi 4-5%.
    Testowałem na dns'ach googlowskich, problem też występuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17108168
    kiepskiw80
    Poziom 7  
    @DriverMSG
    Na początku chciałbym Ci bardzo a to bardzo podziękować za zainteresowanie moim problemem.
    Router jest zasilany zasilaczem, mówisz aby spróbować na innym?
  • #6 17108177
    gregge1324
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Podaj logi z MT podczas występowania problemu.
    IP od ISP dostajesz dynamicznie?
  • #8 17108197
    gregge1324
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Zasilacz zawsze warto sprawdzić, ale z doświadczenia wiem że w przypadku Mikrotików to nie powoduje problemów. Po porostu kiepski, uszkodzony zasilacz i MT wgl nie wstanie bądź zawiesi się na ładowanie kernela
  • #9 17112899
    kiepskiw80
    Poziom 7  
    Temat do zamknięcia.
    Dzięki wszystkim za pomoc.
    Informacyjnie: problem leżał po stronie dostawcy, problem z DNS'ami.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z otwieraniem stron internetowych na routerze Mikrotik RB951G-2HnD, gdzie strony ładują się długo lub wyświetlają błędy, szczególnie w przypadku połączeń HTTPS. Po aktualizacji oprogramowania i testach na różnych komputerach, problem nadal występował zarówno przy połączeniu kablowym, jak i WiFi. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie ustawień DNS, zasilania routera oraz logów systemowych. Ostatecznie problem okazał się leżeć po stronie dostawcy internetu, związany z DNS-ami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA