logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60

Szajer 17 Mar 2018 17:34 7170 6
REKLAMA
  • #1 17109731
    Szajer
    Poziom 13  
    Ocena: 32
    Witam,

czy ktoś ma może instrukcję programowania tego sterownika ?
    W pracy mamy 3 sztuki tych sterowników. W dwóch po naciśnięciu i krótkim przytrzymaniu przycisku podnoszenia drzwi się otwierają na maksimum, w przypadku tego jednego drzwi podnoszą się jakieś 30- 40cm i zatrzymują, dopiero po ponownym przyciśnięciu i krótkim przytrzymaniu przycisku otwierają się do końca.
    Znalazłem instrukcję od A60N ale nie pasuje.
    Drzwi mają z tego co widzę tylko czujniki naciągu liny, nie widzę żadnych foto-barier, w skrzynkach SKS nie świecą się żadne diody.
    Zamieszczam zdjęcia tego cuda.
    Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60
    Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60Poszukuję instrukcji programowania sterownika Hormann A60
  • REKLAMA
  • #2 17110227
    Zbigniew 400
    Poziom 38  
    Ocena: 792
    Daj mi czas to znajdę.
  • REKLAMA
  • #3 17110897
    tmtch
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Moim skromnym zdaniem, jeden z najmniej psujących się sterowników.
    Załączniki:
    • A60_B60-N_-PL.pdf (1.69 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 17111166
    Szajer
    Poziom 13  
    Zbigniew 400 napisał:
    Daj mi czas to znajdę.

Ok, poczekam ;)

Do tmtch : ta instrukcja nie pasuje, próbowałem, sterownik zupełnie inaczej się zachowuje, to i tak dobrze że nic nie namieszałem w nim.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 17113205
    cezary16111
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Witam
    Proszę bardzo instrukcja
    Załączniki:
    • A_B60.pdf (3.62 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 17114057
    Szajer
    Poziom 13  
    cezary16111 napisał:
    Witam
    Proszę bardzo instrukcja

Dziękuję bardzo ;) , jutro będę walczył i dam znać.
    Pozdrawiam
    Darek
  • #7 17116681
    Szajer
    Poziom 13  
    Udało się naprawić te drzwi.

Instrukcja pasuje, ale programowanie nic nie dało. Okazało się, że na samej górze gdzie jest prowadnica (ta zaokrąglona) nie schodziła się
    z tą pionową i był uskok w który kółko prawdopodobnie uderzało. Po poprawieniu tego drzwi podnoszą się już poprawnie.
    Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
    Darek

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał instrukcji programowania dla sterownika Hormann A60, ponieważ miał problemy z jednym z trzech posiadanych urządzeń, które nie otwierały drzwi do końca. Po kilku odpowiedziach, w tym udostępnieniu instrukcji, użytkownik stwierdził, że programowanie nie przyniosło efektów, ale problem został rozwiązany poprzez poprawienie ułożenia prowadnicy, co umożliwiło prawidłowe działanie drzwi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA