logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lenovo yoga300 32GB 11'6cala - Za mała pamięć na aktualizacje

ewuta68 20 Mar 2018 09:01 8601 7
REKLAMA
  • #1 17115562
    ewuta68
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Posiadam Lenovo yoga300 32GB z wgranym systemem Windows 10 i mam problem z miejscem na dysku ponieważ system domaga sie aktualizacji która ma az 8 GB a ja tylu nie posiadam na dysku .Czy jest możliwość powiększenia tej pamięci czy laptop-taablet nadaje sie na złom.?Wiem ze karta pamieci jest przylutowana do plyty glownej.Bardzo proszę o konstruktywna odpowiedz jestem calkowitym laikiem .Z góry dziękuję za jakiekolwiek info Ewka
  • REKLAMA
  • #2 17116536
    sasad
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Lenovo yoga300 nie posiada dysku HDD ? Jaki to model ? Jaki procesor,pamięci ram ile / .
  • REKLAMA
  • #3 17116584
    ewuta68
    Poziom 2  
    Ram ma 2 GB,procesor Celeron,dysk HDD
  • REKLAMA
  • #4 17116711
    sasad
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Sprawdziłem podobny model i nie widzę możliwości rozbudowy komputera poza tzw dyskiem zewnętrznym do gniazda USB. Jest jeszcze taka opcja i po prostu zrezygnować z uaktualnienia Win 10 i wyłączenia aktualizacji.Wystarczy poszukać w Google . A jak na proste potrzeby to wystarczy zapora windows i antywir z windowsa na potrzeby bezpiecznego internetu .
  • #5 17117062
    icosie
    Poziom 34  
    Ocena: 239
    Witam

Ściągnij jakiś program do obejrzenia struktury folderów na dysku w tym laptopie.
    Na przykład: WinDirStat

Po przeskanowaniu zrób zrzut okna i wstaw go tu na forum jako obrazek.

Prawdopodobnie da się uzyskać kilka GB przez gruntowne czyszczenie dysku.

Wtedy da radę zainstalować poprawki i aktualizacje. Całość aktualizacji będzie zajmować mniej niż 8GB ponieważ potrzebne miejsce to pliki instalacyjne + aktualizacje. Po aktualizacji znów czyszczenie i nie będzie za bardzo widać nawet, że było coś robione.

Pytanie jakie to on chce aktualizacje wrzucać, że aż tyle zajmują miejsca?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 17117639
    ewuta68
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo tak zrobię .System mowi że jesli nie zainstalije tej aktualizacji to sie system wyłączy.Dowiedzialam sie że kupilam usługę a nie system wiec jestem.zmuszona do instalaowania tych aktualizacji,a zainstalowanie innego systemu może sie nie udać bo i o tym też myślałam.Jak można cos takiego sprzedawać 😱
  • #7 17117675
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1128
    Niestety pojemność "dysku" tego typu urządzeń to nieporozumienie po całości
    Przerabiałem to z Asusem. Trzeba było brać 64GB ;)
    Do tego Win10 ze swoimi ciągłymi aktualizacjami potrafi rozrastać się bardzo szybko.
    Zrób oczyszczanie systemu, zaznacz wszelkie kopie po aktualizacjach itp...
    Jak nadal będzie brakować miejsca to trzeba cięższym sprzętem.
    Polecam Dism++ https://www.chuyu.me/en/index.html
    W oczyszczaniu zaznacz wszystko co nie jest na pomarańczowo i daj mu trochę czasu.
    Powinno wystarczyć.
  • #8 17150210
    ewuta68
    Poziom 2  
    Zareklamuje towar bo nie spelnia oczekiwań czekam do 10 kwietnia kiedy to przestanie dzialac system probowalam wszystkiego co mi prowadzono dziękuję za wszystkie porady

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada laptopa Lenovo Yoga 300 z 32 GB pamięci, na którym zainstalowany jest system Windows 10. Napotkał problem z brakiem miejsca na dysku, ponieważ aktualizacja systemu wymaga 8 GB wolnej przestrzeni. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym użycie zewnętrznego dysku USB, rezygnację z aktualizacji, a także przeprowadzenie gruntownego czyszczenia dysku za pomocą programów takich jak WinDirStat i Dism++. Użytkownik wyraził frustrację z powodu ograniczonej pamięci urządzenia oraz konieczności instalacji aktualizacji, co może prowadzić do jego reklamacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA