logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z dzwiękiem brak dzwięku po aktualizacji - Windows 7

mario994 23 Mar 2018 13:08 1356 9
REKLAMA
  • #1 17122483
    mario994
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z dźwiękiem w komputerze. Czytałem na ten temat ale nic nie pomaga. Mam dwa głośniki jeden wbudowany a drugi zewnętrzny. Oba działały bez problemu dopóki nie zaktualizowałem sterownika. Teraz jest Cyfrowe urządzenie audio (S/PDIF). Brak dźwięku w wbudowanym, na głośnikach oraz słuchawkach. Instalowałem Realtek to wyskoczył komunikat, że sterowniki nie są przeznaczone do tej karty.
  • REKLAMA
  • #2 17122501
    kranzio
    Poziom 26  
    Ocena: 139
    Jaka karta, płyta? Sprawdź w menadzer urządzeń czy nie masz jakiegoś pytajnika wykrzyknika. Możliwe, że w sterowniku też się coś zmieniło na inne domyślne.
  • REKLAMA
  • #3 17122506
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3920
    Witam. Odinstalować nowy sterownik i usunąć klucz z rejestru i zainstalować starszą wersję sterownika.
  • #4 17122536
    elektrycznydamianek
    Poziom 5  
    Starszy sterownik nic tu nie da, polecam przywrócić system w menu przywracania systemu.
  • #5 17122539
    mario994
    Poziom 5  
    Dobrze ale jak to zrobić?

Dodano po 1 [minuty]:

• REKLAMA
  • #6 17122540
    elektrycznydamianek
    Poziom 5  
    mario994 napisał:
    Dobrze ale jak to zrobić?

no wejdź w opcje przywracania systemu, internet nie boli taki temat już był i elo ;)
  • REKLAMA
  • #7 17122563
    arigato
    Poziom 28  
    Ocena: 85
    Czy w ustawieniach karty graficznej kolega sprawdził, które wyjścia są ustawione jako aktywne?
    Zanim zacznie kolega szastać sterownikami wypada sprawdzić konfigurację sprzętu.

Oczywiście, miałem na myśli kartę dźwiękową.
    Nic, tylko lać i patrzeć czy równo puchnie :-)
  • #8 17122568
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1463
    Mam dźwięk realteka w kompie Win10/64 Lenowo o trzech wyjściach (przód, tył i głośnik wbudowany) i dwukrotnie po "dużej aktualizacji" traciłem ten wbudowany.
    Wymuszałem driver od producenta, akurat sygnowany Vista/64
  • #9 17122592
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    arigato napisał:
    Czy w ustawieniach karty graficznej kolega sprawdził, które wyjścia są ustawione jako aktywne?

Czy oby na pewno "karty graficznej"? Zapewne chodziło o ustawienia dotyczące karty dźwiękowej.

@mario994 Proszę uzupełnić temat w konfigurację sprzętu zgodnie z zasadami =>
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2996917.html
  • #10 17122611
    mario994
    Poziom 5  
    Nic to nie dało. po drugie wyskoczył błąd przywracania. Po resecie wyskoczył komunikat o błędzie

Dodano po 43 [minuty]:

pomoże ktoś ?

Dodano po 44 [sekundy]:

A jak to sprawdzić?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dźwiękiem w komputerze po aktualizacji sterownika, gdzie dźwięk z wbudowanych i zewnętrznych głośników przestał działać. W menedżerze urządzeń pojawia się "Cyfrowe urządzenie audio (S/PDIF)". Użytkownicy sugerują sprawdzenie konfiguracji sprzętu, odinstalowanie nowego sterownika i przywrócenie systemu do wcześniejszego stanu. Pojawiają się również uwagi dotyczące sprawdzenia ustawień karty dźwiękowej oraz ewentualnych błędów przy przywracaniu systemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA