logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura nie działa po formacie i resetowaniu BIOS - co robić?

Kac123451 24 Mar 2018 16:22 396 1
REKLAMA
  • #1 17124796
    Kac123451
    Poziom 1  
    Witam
    Nawalił mi dysk twardy.
    Kupiłem używany, sprawny i chcąc zrobić format przez USB, nie wiedząc jak, poprosiłem kumpla. Ten, chcąc rozwiązać problem dlaczego nie chciało przeczytać USB pomieszał coś w biosie z USB. Od tamtej pory wszystkie USB są wyłączone i nie mogę w żaden sposób dostać się do biosu. Próbowałem resetować bios wyjmując baterie na: 5, 10, 40 min (bios się chyba zresetował) i oczywiście kupiłem przejściówkę USB na PS 2, ale klawiatura się nie świeci, a jak próbuje z 5 10 15 razy ja podłączać i odłączać, to nawet jak się zaświeci, żadne klawisze nie działają, ani od zmiany koloru ani caps,num etc ani strzałki czy F 9 delete kompletnie nic.
    Przejściówkę zamówiłem nową.
    Klawiaturę tez kupiłem druga nową, bo moja zalana była, pomyślałem, że może przez to, ale dalej nic.
    Czy ktoś wie co w tym wypadku mogę zrobić ? Czy jest możliwe żeby PS 2 nie działało? Nawet Po restarcie biosu ? Czy może mam super mega szczęście i kupiłem wadliwa przejściówkę ? Dodam ze zasilacz nieraz robił mi zwarcia, parę razy się zresetował w ostatnich pół roku, ale wszystko było ok.
  • REKLAMA
  • #2 17124861
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2089
    Kac123451 napisał:
    Czy ktos wie co w tym wypadku moge zrobic ?

Ja bym sprawdził na klawiaturze PS2, nie USB z przejściówką. Coś mi się wydaje / chyba czytałem o tym na naszym forum, że to może nie działać. Potem (jak klawiatura zadziała) możesz w Bios ustawić na USB.
REKLAMA