Witam, posiadam kilka sztuk pendrive EMTEC 32GB kontroler Phison PS2251-61 (UP21), kość pamięci Toshiba THGVX1G8D4GLA08 , druga kość (pamięć podręczna?) HVBD4F4. Dwie sztuki po włożeniu do USB wykrywa od razu, ale jako pusty dysk, dwie inne dopiero po "test mode" , wszystkie wykrywa identycznie, próbowałem wgrać firmware "Phison MPALL v3.63.0" ale zatrzymuje się w połowie na "ISP - Firmware" stoi tak z 5 min po czym wywala błąd : "ISP fail! 0x1102" (po tym zabiegu trzeba robić "test mode"), przy wybraniu innego pliku firmware, proces programowania zapętla się po czym na końcu wywala błąd "Verify 1'st Firmware Fail 0x1109"
ChipGenius:
GetFlashInfo :
GetInfo:
Co ciekawe, kiedy ustawie kontroler na Phison PS2251-67 i podam mu firmware właśnie od 67 to postęp "ISP - Firmware" idzie do końca i w przypadku zaznaczonej opcji "format" wywala błąd formating error, bez tej opcji, kończy programowanie z błędem "CT- 0800C" , po ponownym włożeniu do portu USB kontroler wykrywa jako PS2251-67. Również wartość FC2 zmienia się z FF na 01. Trochę teraz zgłupiałem i nie potrafię ożywić tych pendrive.
Dane przy firmware od 67 :
ChipGenius :
GetFlashInfo :
GetInfo :
Zdjęcia pendriva :

ChipGenius:
Kod: Text
GetFlashInfo :
GetInfo:
Co ciekawe, kiedy ustawie kontroler na Phison PS2251-67 i podam mu firmware właśnie od 67 to postęp "ISP - Firmware" idzie do końca i w przypadku zaznaczonej opcji "format" wywala błąd formating error, bez tej opcji, kończy programowanie z błędem "CT- 0800C" , po ponownym włożeniu do portu USB kontroler wykrywa jako PS2251-67. Również wartość FC2 zmienia się z FF na 01. Trochę teraz zgłupiałem i nie potrafię ożywić tych pendrive.
Dane przy firmware od 67 :
ChipGenius :
GetFlashInfo :
GetInfo :
Zdjęcia pendriva :