logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt 32/138M - cykl zmiany kolorów, nie reaguje na pilota

Pablo12qw 28 Mar 2018 10:17 2061 8
REKLAMA
  • #1 17132859
    Pablo12qw
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam telewizor Blaupunkt 32/138M. Problem polega na tym że po dzisiejszym włączeniu telewizora jedyne co było wyświetlane to zmieniające się co 2 sekudny kolory (zielony, czerwony, niebieski, czarny biały) Telewizor nie reaguje na pilota. Po ponownym wyłączeniu i włączeniu do prądu sam się uruchamia.
    Co może być przyczyną tego problemu i jak go naprawić?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 17132946
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1628
    Pablo12qw napisał:
    Co może być przyczyną tego problemu

Zepsuty telewizor.
    Pablo12qw napisał:
    jak go naprawić?

Wystarczy zanieść/zawieźć do serwisu RTV.
  • REKLAMA
  • #3 17133035
    Pablo12qw
    Poziom 7  
    A wiesz może jak uruchomić przywracanie ustawień fabrycznych?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17133061
    Pablo12qw
    Poziom 7  
    Pilot nie reaguje, ponieważ dioda kontrolna w telewizorze miga raz na niebiesko, raz na czerwono.
  • #7 17133158
    Pablo12qw
    Poziom 7  
    Nie wiem, czy jest sens nabijania sobie postów przez odpowiedzi, które nie mają na celu pomóc.
  • #8 17133169
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Pomóc można komuś, kto coś ogarnia.
    A ty nie masz ani odrobiny pojęcia o budowie i zasadzie działania telewizora.
    Jestem też w stanie się założyć, że nawet nic nie przeczytałeś na forum. Albo i przeczytałeś coś tam, ale nic a nic z tego nie zrozumiałeś. ;)
    Chyba, że się mylę. Masz zatem szansę to udowodnić, a mnie wdeptać w ziemię. :)
  • #9 17133247
    Pablo12qw
    Poziom 7  
    Wybacz poprzedni komentarz ale jestem dziś troszkę zirytowany przez fakt że wczoraj wieczorem wszystko było okej a rano już nie do końca. Masz rację to jest mój pierwszy taki przypadek więc nie za bardzo wiem co i jak. Czytałem kilka postów na forum ale nie znalazłem podobnego problemu do mojego tzn zmieniających się kolorów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Blaupunkt 32/138M, który po włączeniu wyświetla jedynie zmieniające się kolory (zielony, czerwony, niebieski, czarny, biały) i nie reaguje na pilota. Po ponownym włączeniu do prądu telewizor sam się uruchamia. Użytkownicy sugerują, że problem może być związany z uszkodzeniem telewizora i zalecają skontaktowanie się z serwisem RTV. Pojawiły się również pytania o możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych, jednak pilot nie działa, co może wskazywać na problem z elektroniką urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA