Słuchajcie, mam pewien problem. Po raz kolejny zdarza się ta sama awaria. Lodówka ma około 10 lat - pierwszy raz zdarzyło się to po 2 latach (zaraz po gwarancji). Ponoć nawet zamawiałem uszkodzoną część, ale nie pamiętam co to było. Być może kojarzycie ten model - opiszę jak mi to wytłumaczono. Po otwarciu zamrażalnika należy zdjąć tylną ściankę (przykręcona jest 6-ma śrubkami). Pod nią jest ponoć jakiś silniczek z wiatraczkiem (???). To właśnie to się psuje i tak się dzieje (kosztuje to cudo w sieci około 450PLN).
Teraz najlepsze - powiedzcie mi czy taka awaria jest bardzo prawdopodobna ale głównie jak się nazywa ta część - tak abym mógł ją sobie spokojnie znaleźć i wymienić (sprawa prawdopodobnie banalnie prosta - odłącza się jakiś 2-pinowy kabelek i podpina do nowej części).
Sorry za taki dziwny opis, ale muszę przyznać, że lodówki jeszcze nigdy nie naprawiałem.
Pozdrawiam
Teraz najlepsze - powiedzcie mi czy taka awaria jest bardzo prawdopodobna ale głównie jak się nazywa ta część - tak abym mógł ją sobie spokojnie znaleźć i wymienić (sprawa prawdopodobnie banalnie prosta - odłącza się jakiś 2-pinowy kabelek i podpina do nowej części).
Sorry za taki dziwny opis, ale muszę przyznać, że lodówki jeszcze nigdy nie naprawiałem.
Pozdrawiam