Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Premium 450DXI - BLEDY ADBULE

Piotr 2223 28 Mar 2018 21:02 4092 16
    Piotr 2223
    Level 9  
    Witam
    Posiadam Renault premium z 2008 roku EURO 4
    I mam problem z adblue:
    1. MID 128 psid 42 fmi 14 Przerwane dawkowanie- nieznany symbol usterki
    2. MID 128 psid 46 fmi 2 Usterka NOX- błedne dane
    3 MID 128 psid 115 fmi 1 Pusty zbiornik dodatku- sygnał z zbyt niski

Z błędów można zrozumieć że dane podzespoły zostały uszkodzone. na tymczasową naprawę użyłem emulatora ad-blue (nawet 2 sztuki), emulatory sztucznie pokazują pozom ad-ble i zastępują czujnik nox,
    DOCELOWYM ROZWIĄZANIEM NIE JEST EMULATOR

Z tego wynika że uszkodzone jest coś innego, emulatory sa na pewno sprawne i podłączanie wykonane wg instrukcji
    Co może być przyczyną ? spodlał się ktoś z tym ? dodam że przez ostatni rok samochód zrobił bardzo mało kilometrów nawet nie tysiąc,
    Pojawiło się niestety ograniczenie mocy silnika :(
    Anonymous
    Level 1  
    Piotr 2223
    Level 9  
    Mam drugą premium ze sprawnym ad blue to podmienię jak się odkręci
    ale czy ten emulator nie ma zastępować noxa?
    Dodano po 1 [minuty]:
    Ok niech zostaną, ale mam ograniczona moc pojazdu jak się tego pozbyć, jakaś dłuższa jazda to rozwiążę ?
    Dodano po 1 [minuty]:
    z emulatorem tez mam ograniczoną moc, komputerem na 10 s mogę usnąć 2 z 3 błędów zostaje 1. MID 128 psid 42 fmi 14 Przerwane dawkowanie- nieznany symbol usterki
    Dodano po 9 [minuty]:

Anonymous
    Level 1  
    Piotr 2223
    Level 9  
    to rozumiem, jest wszystko podłączone (emulator), bezpieczniki wyjęte ale niestety dalej jest komunikat o ograniczonej mocy i powód tego komputer w samochodzie pokazuje MID 128 psid 42 fmi 14 Przerwane dawkowanie- nieznany symbol usterki
    i o to jest cały ten temat, nie powinno tego być a dalej wyskakuje
    Anonymous
    Level 1  
    Piotr 2223
    Level 9  
    W rzeczywistości poziom ad blue jest 1/6 i tyle pokazywał, a emulator powoduje to że pokazuje 4/5 stanu wiedz raczej to nie to
    Anonymous
    Level 1  
    Piotr 2223
    Level 9  
    tak, też w ten sposób, skriny tez są po podłączeniu emulatora, nie da się ich pozbyć
    Anonymous
    Level 1  
    Piotr 2223
    Level 9  
    Właśnie,
    nie jestem kompletnym laikiem, rozumiem że masz mnie za takiego :P bo idiotyzm ludzi jest na dużym poziomie
    głupie połączenie 4 kabli wyjecie bezpieczników ogarniam ale nie rozumiem dlaczego te błędy nie giną
    Chyba wszystkie moduły abdule odłączyłem i nic kompletnie się nie zmieniło, konfiguracja ad bule sprawdzanie 5 razy i nic :(
    renówka kreci się tylko 2 tys obrotów, ostatnio sporo stała ogólnie 570 tys km na 2008 rok to bardzo mało ale niestety ma swoje tez minusy
    druga ma milion i śmiga bez większych problemów
    Anonymous
    Level 1  
    Arekst8
    Level 13  
    Witam. Mam podobny problem. Zmieniłem skrzynkę bezpieczników bo się spaliła. Nie wiem, które bezpieczniki trzeba wyjąć aby poprawnie działał emulator. Może ktoś podpowie?
    Anonymous
    Level 1  
    karolantonowicz
    Level 9  
    Witam,udało się usunąć usterkę?