logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

acer spin 1 - karta SD jako pamięć wewnętrzna

jacolp 28 Mar 2018 23:10 11781 2
REKLAMA
  • #1 17134689
    jacolp
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam,

Kupiłem Acer spin 1, niestety posiada zaledwie dysk 32GB. Dokupiłem więc kartę pamięci 200GB i nie mogę jej zmontować jako dysk twardy. Skorzystałem z tego poradnika:

http://www.altcontroldelete.pl/artykuly/karta-microsd-jako-wirtualny-dysk-w-windows/

Wszystko mi działa, z wyjątkiem automontowania. Mój diskpart w ogóle nie odczytuje napisanego skryptu. Po wpisaniu komend "z ręki" dysk się pojawia, natomiast po wywołaniu skryptu wyświetlają mi się listy komend.

Ktoś wie co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 17141891
    lefuu
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Mam dokładnie ten sam problem, korzystałem również z tego poradnika - czy ktoś bardziej obcykany w programowaniu może doradzić gdzie jest błąd ? Ręcznie montuje bez problemu ale automontowanie nie działa :/ Poradziłeś sobie może kolego ?
  • #3 17141933
    jacolp
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Cześć,

Nie poradziłem sobie. Dzwoniłem do poleconego informatyka w swojej miejscowości. Wytłumaczył mi że nie potrzebuję mieć dysku lokalnego z karty pamięci SD jeżeli chcę tylko wgrywać aplikacje czy ściągać jakieś pliki. To wszystko można zapisywać na pamięci zewnętrznej. Co innego gdybym chciał wgrać na tą pamięć np. windowsa, to już bym musiał mieć pamięć lokalną, z tego co powiedział "fachowiec" nie jest to polecane, komputer będzie "zamulał" i można uszkodzić kartę (wymienił jeszcze kilka powodów ale nie pamiętam). Ja póki co wyłączyłem sobie aktualizacje automatyczne (jest poradnik jak to wyłączyć na windows 10), włożyłem po prostu kartę 200GB i wszsytko czego potrzebowałem instaluję na karcie bez problemu. Na chwilę obecną mi to wystarczy, wrócę do problemu jak pojawią się schody.

Pozdrawiam.
REKLAMA