logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony 65XE9005 - Tylko niektóre filmy z USB są odtwarzane, co robić?

maryjann 29 Mar 2018 06:56 3495 8
REKLAMA
  • #1 17134941
    maryjann
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Witam

Zakupiłem telewizor i myślałem że nie będzie problemów z odtwarzaniem filmów na USB a tu szok, na 10 filmów tylko 3 odtwarza a jak włożę pendrive do mojego wcześniejszego telewizora Panasonic TX-L42ET60E to każdy jest odtwarzany lecz chcę na Sony oglądać. Co zrobić by to zadziałało ?
  • REKLAMA
  • #2 17134977
    koziołek
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    Hej, nie pocieszę cię, ale jak kiedyś chciałem kupić telewizor i zależało mi na odtwarzaniu filmów, to wielu sprzedawców odradzało właśnie SONY.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 17135013
    maryjann
    Poziom 14  
    Nawet nie żartuj, chyba mnie krew zaleje. 8000zł i nie pooglądam

Działa mi na takim przerobieniu bajka

Klip wideo (.avi)

Szerokość klatki 640
    Wysokość klatki 272
    Szybkość danych 875 kb/s
    Całkowita szybkość transmisji 1003 kb/s
    Szybkość klatek 23

Nie wiem czy to jest przydatne
  • REKLAMA
  • #4 17135042
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2051
    Witam,
    to normalne, zrob upgrade firmware, moze dolozyli nowe formaty.
    Masz poprostu filmy "spakowane" w formacie nie obslugiwanym, uzywaj standardowych ustawien.
    Ja mam podobnie ale na "syfsungu" nie dziala moze 1 na 100 filmow.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 17135095
    maryjann
    Poziom 14  
    viayner napisał:
    Witam,
    to normalne, zrob upgrade firmware, moze dolozyli nowe formaty.

chodzi o aktualizację oprogramowania ? to zrobiłem wczoraj.

Ale musi to działać jak 2 z 10 działają. Przerobiłem pendrive z NTFS na FAT bo podobno lepiej a u mnie na odwrót. Na NTFS odtwarzało 3 z 10 a teraz tylko 2 więc to coś nie tak
  • #7 17138476
    maryjann
    Poziom 14  
    Odtwarzało mi 2 filmy po wyjęciu pendriva i włożeniu już tylko 1. Spróbuje na ten format co pisałeś przerobić
  • #8 17243863
    maryjann
    Poziom 14  
    Co najlepsze mam dysk podlaczony do routera i przez program VLC weszlem na niego i ku zdziwieniu wszystko dziala. A z pendrive nadal nie.
  • #9 17244475
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 470
    Program VLC ma zestaw własnych kodeków, więc nie ma on problemów z odtworzeniem prawie każdego filmu, z testu przeprowadzonego przez autora wynika iż telewizor Panasonic radzi sobie z każdym filmem a Sony tylko z niektórymi, Sony po macoszemu potraktowało funkcję odtwarzania filmów z nośników zewnętrznych. Z racji iż to jest w miarę nowy model tv można mieć nadzieję, że Sony poprawi działanie odtwarzania z USB ale na forum jest mnóstwo postów o problemach przy próbie odtwarzania filmów z USB na telewizorach różnych producentów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problemy z odtwarzaniem filmów z pendrive'a na telewizorze Sony 65XE9005, gdzie tylko 3 z 10 filmów są odtwarzane, podczas gdy na wcześniejszym telewizorze Panasonic TX-L42ET60E wszystkie filmy działają. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak aktualizacja oprogramowania, zmiana systemu plików pendrive'a z NTFS na FAT, a także testowanie formatów dysków Linux (XFS/JFS, EXT). Użytkownik zauważył, że filmy odtwarzają się bez problemu przez program VLC, co sugeruje, że telewizor Sony może mieć ograniczone wsparcie dla niektórych formatów w porównaniu do innych marek.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA