logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW - jak aktywować światła dzienne, gdy sterownik 09 nie obsługuje kodowania?

pete.c 29 Mar 2018 09:29 1938 2
REKLAMA
  • #1 17135119
    pete.c
    Poziom 12  
    Ocena: 103
    Samochód jak w temacie, jest szyna CAN. Podjechałem do kolegi który ma kabel VAG i VCDSa. Zmienił mi język kompa na angielski, poustawiał serwisy, natomiast nie może włączyć tego na czym najbardziej mi zależy - świateł do jazdy dziennej - bo sterownik comfortu - to coś z kodem 09, nie obsługuje long codingu. Jakie są możliwości? Trochę nie chce mi się wierzyć że w takim w sumie niestarym aucie nie można włączyć świateł dziennych, a u kumpla który ma passata z 2003 roku, i u ojca który ma toledo z 2005 roku nie ma z tym problemów...
  • REKLAMA
  • #2 17145906
    pete.c
    Poziom 12  
    Ocena: 103
    Dobra, Sharan nie obsługuje długiego kodowania w module komfort.
    Problem mogę rozwiązać przez zmostkowanie dwóch pinów we włączniku świateł (tzw. tryb skandynawski - światła mijania - tylko przód - włączają sie po przekręceniu zapłonu). Chcę dodać dodatkowy przełącznik - prościzna. Klawisz jest podświetlany i chcę pożyczyć zasilanie z sąsiedniego klawisza. Pytanie - w vw jakim kolorem przewodów prowadzone jest podświetlenie klawiszy?
  • #3 19299261
    cuma23
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Podepnę się z zapytaniem: VW Golf 7, 2013, 1,6 TDI, 105 KM. Jaki jest kolor przewodu + trybu skandynawskiego ( do jazdy dziennej ) w wiązce która idzie do reflektora ? Za info dożywotnia wdzięczność. Admini wybaczą jeśli co zrobiłem nie tak.
REKLAMA