Mam duży problem z Chromecastem (wersja 2015).
Po zmianie routera (działał na Tp-Link Archer C7) przestał działać mi Chromecast. Testowałem to już na trzech innych routerach (Asus, Tenda, UPC) oraz kilku laptopach (Lenovo, MSI, Toschiba) i nadal to samo.
Po zresetowaniu Chromecasta do ustawień fabrycznych wchodzę na laptopie chromecast.com/setup i tam go wykrywa. Ustawiam nazwę, wpisuję hasło do sieci WiFi i przeglądarka próbuje ponownie wykryć Chromecasta - niestety bez skutku. Gdy wpiszę w wyszukiwarce: chrome: //cast/#devices/tutaj_jego_IP to bez problemu się z nim łączy, mogę zmieniać ustawienia, ale nadal go nie wykrywa.
Co może być jeszcze przyczyną?
Dodatkowe uwagi:
- profil sieciowy mam ustawiony na "prywatny"
- laptop i chromecast podłączony do tej samej sieci WiFi (2 GHz)
- sprawdzane na kilku laptopach
- na androidzie działa bez problemu
- nie mam zainstalowanych wirtualnych kart sieciowych
Po zmianie routera (działał na Tp-Link Archer C7) przestał działać mi Chromecast. Testowałem to już na trzech innych routerach (Asus, Tenda, UPC) oraz kilku laptopach (Lenovo, MSI, Toschiba) i nadal to samo.
Po zresetowaniu Chromecasta do ustawień fabrycznych wchodzę na laptopie chromecast.com/setup i tam go wykrywa. Ustawiam nazwę, wpisuję hasło do sieci WiFi i przeglądarka próbuje ponownie wykryć Chromecasta - niestety bez skutku. Gdy wpiszę w wyszukiwarce: chrome: //cast/#devices/tutaj_jego_IP to bez problemu się z nim łączy, mogę zmieniać ustawienia, ale nadal go nie wykrywa.
Co może być jeszcze przyczyną?
Dodatkowe uwagi:
- profil sieciowy mam ustawiony na "prywatny"
- laptop i chromecast podłączony do tej samej sieci WiFi (2 GHz)
- sprawdzane na kilku laptopach
- na androidzie działa bez problemu
- nie mam zainstalowanych wirtualnych kart sieciowych