logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISION

Przemek11188 29 Mar 2018 14:28 5085 8
  • #1 17135802
    Przemek11188
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, wszystkich! Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w skonfigurowaniu rejestratora HQ-NVR0401L z kamerą HIKVISION DS-2CD1041-I. Obecnie z rejestratorem w sieci LAN współpracują dwie kamery HIKVISION DS-2CD2642FWD-I. Zakupiłem kolejną kamerę, tj. HIKVISION DS-2CD1041-I i próbuję ją podłączyć bez efektu. Rejestrator widzi kamerę ale nie przetwarza obrazu (komunikat: niepodłączona błąd hasła - hasło jest prawidłowe). Poniżej odczyt poszczególnych parametrów:

Zarządzanie kamerami w rejestratorze:
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONRejestra..r.png (38.88 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Kamery podłączone do rejestratora:

Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONKamera..png (51.67 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONKamera ...png (32.92 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONKamera..png (50.65 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONKamera ...png (30.23 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Rejestrator:

Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONRejestrat.. 1.png (38.63 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONRejestrat.. 2.png (23.85 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Kamera, której nie mogę sprawnie skonfigurować:

Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONKamera..png (38.22 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISIONKamera ...png (23.29 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 17135967
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Jakie hasła - nie podawaj Twojego tylko jakieś przykładowe - masz do kamer i do rejestratora?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 17136174
    michualex

Poziom 24  
    Ocena: 134
    zaktualizować firmware rejestatora i kamery, przywrócić ustawienia fabryczne, zaprogramować na nowo
    Konto firmowe:
    MK ALARMY
    Widziszewo, Długa 3, Kościan, 64-000 | Tel.: 663XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mkalarmy.pl
  • #4 17136202
    Przemek11188
    Poziom 3  
    Do kamer i rejestratora ustawiłem takie same tj. 12-znakowe litery i cyfry

Dodano po 1 [minuty]:

Posługuje się tylko jednym hasłem : camera123456 na wszystkich urządzeniach

Dodano po 1 [minuty]:

Posługuje się tylko jednym hasłem : camera123456 na wszystkich urządzeniach
  • #5 17136216
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Tak na szybko to spróbuj zmienić hasło na Camera123456 - ogólnie to czasami są wymagane różne wielkości liter. Jeśli to nie pomoże to zrób tak jak napisał kolega wyżej.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 17136326
    Przemek11188
    Poziom 3  
    Zmieniłem hasło, nie poskutkowało. Ale pojawił się inny komunikat - błąd parametru.
    Jak sprawnie dokonać konfiguracji rejestratora i kamer IP HIKVISION

Dodano po 1 [minuty]:

Gdzie mogę na szybko odnaleźć aktualizację do rejestratora - obecna to V3.4.90 build 170814
  • #7 17137565
    Totoya
    Poziom 18  
    Ocena: 17
    Po aktualne oprogramowanie do NVR zwróć się do sprzedawcy rejestratora - nie powinno być z tym żadnego problemu.
  • #8 17137879
    Przemek11188
    Poziom 3  
    Właśnie napisałem e-mail, dziękuję, czekam na odpowiedź.
  • #9 17147664
    mikan4
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    A jak inicjowałeś kamerkę nową??
    FW masz na hikvision portal (wpisz w google) :)
    Hik przy inicjacji przez rejestrator wpisuje domyślnie hasło które ma ustawione, jak masz nowszy fw w kamerce to może nie przyjmować tego hasła. Najlepiej z palca aktywuj kamerkę i ręcznie ją dodaj.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z konfiguracją rejestratora HQ-NVR0401L oraz kamery HIKVISION DS-2CD1041-I, która nie przetwarza obrazu mimo prawidłowego hasła. Wcześniej podłączone kamery HIKVISION DS-2CD2642FWD-I działają poprawnie. Użytkownik ustawił to samo hasło na wszystkich urządzeniach, jednak pojawił się komunikat o błędzie hasła oraz błąd parametru po zmianie hasła. Rekomendacje obejmują aktualizację firmware rejestratora i kamery, przywrócenie ustawień fabrycznych oraz ręczne dodanie kamery. Użytkownik poszukuje aktualizacji firmware do rejestratora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA