logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie znajduje plików poza pulpitem, mimo użycia indeksowania

Pawelawe 29 Mar 2018 20:03 690 5
REKLAMA
  • #1 17136509
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    No witam, od jakiegoś czasu mój windows 7 nie wyszukuje wszystkich plików, chyba tylko tych które znajdują się na pulpicie, resztę tak.
    Ewentualnie jak klikne "wyświetl więcej wyników" to wtedy co prawda wyszukuje, ale na dłuższą metę jest to czasochłonne, więc piszę tutaj.

Próbowałem odbudowę indeksowania, nic nie pomogło, za każdym razem to samo.

Tutaj dla przykładu, folder "WAŻNE" który znajduję się w dokumentach normalnie wyszukuje, jak i pliki które w nim się znajdują. Ale już folder "Muza" który jest właśnie na pulpicie niestety nie:
    Windows 7 nie znajduje plików poza pulpitem, mimo użycia indeksowaniafwv.jpg (140.64 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Czy ktoś wie jak się uporać z tym dziwnym problemem?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17137906
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1154
    Skup się na ustawieniach, czy szuka we wszystkich katalogach/podkatalogach [folderach]? Ustaw aby szukał np: cały dysk c:. Można przeszukiwać nawet foldery systemowe tylko trzeba mu włączyć opcję.
  • REKLAMA
  • #3 17138069
    Pawelawe
    Poziom 12  
    krzysiozak napisał:
    Skup się na ustawieniach, czy szuka we wszystkich katalogach/podkatalogach [folderach]? Ustaw aby szukał np: cały dysk c:. Można przeszukiwać nawet foldery systemowe tylko trzeba mu włączyć opcję.

Wcześniej to robiłem, normalnie wszystko jest zaznaczone, a mimo to nie wyszukuje.
    Dziwne jest to, że stworzyłem nowe konto i tam tego problemu nie ma.
    Ale to nie rozwiązuje problemy, bo niestety zbyt problematyczne jest przenoszenie wszystkich moich ustawień/plików na nowe konto.
    Więc sprawę chciałbym rozwiązać na obecnym koncie.
  • REKLAMA
  • #4 17141814
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Podczas wyszukiwania problemów, znalazło mi takie coś, nie wiem co to może znaczyć:
    Windows 7 nie znajduje plików poza pulpitem, mimo użycia indeksowania
  • REKLAMA
  • #5 17146949
    Pawelawe
    Poziom 12  
    Poważnie, nikt nie jest w stanie pomóc?
  • #6 17172877
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1154
    U mnie też nie wyszukuje. Próbowałem z plikami *.lgi, i mimo tego że tekst w pliku jest na pewno, odpisuje że: "zakończono wyszukiwanie i nic nie znaleziono".
    Windows XP SP 2.

Sprawdziłem Windows 10, i też nie znajduje w wyspecjalizowanych plikach.

Czyli wyszukiwanie jest dość kapryśne!
REKLAMA