logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston LFF8M121CXEU - błąd F03 zmywarka nie wylewa wody

dawinczo1234 29 Mar 2018 22:11 16050 8
REKLAMA
  • #1 17136887
    dawinczo1234
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z zmywarką Ariston taki model: LFF8M121CXEU nie wylewa wody i wyświetla błąd F03. Pompa jest sprawna bezpośrednio podłączyłem i działa układ dolotowy jak i wylotowy czysty, a ktoś podpowie co jest nie tak?
    Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 17136962
    Davidos84
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    A w jakich okolicznościach przestała działać pompa? Zmywarka nie rozbiła żadnego cieniutkiego szkła?
  • #3 17136972
    kafilomza
    Specjalista AGD
    Ocena: 94
    Kolego, a słychać lekkie buczenie w momencie resetowania programu? Jeśli tak to ciało obce w pompie, a jeśli pompa pracuje i słychać jej "normalną" pracę często bywa tak, że klient na wężu odpływowym ma zawór zwrotny, który zachodzi resztkami. Jeśli pompy wcale nie słychać zmierz napięcie na końcówkach jej zasilania...
    Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #4 17137407
    dawinczo1234
    Poziom 2  
    Tak jak wcześniej pisałem komora pompy jest czysta nic jej nie blokuje tak jak i układ wylotowy i pompa jest sprawna . Podłączałem ją na krótko i działała w momencie kiedy ma się załączyć. Słychać jakieś tykanie jak by jakiś stycznik tykał kilka razy i wtedy wyskakuje błąd f03 .
    Dodano po 2 [minuty]:
    Dodam jeszcze że zmywarka ma 9 miesięcy ale nie ma gwarancji zagubiona.
  • #5 17138419
    kafilomza
    Specjalista AGD
    Kolego a masz dowód zakupu? Jeśli tak to on jest podstawą do gwarancji. Jakby serwis się czepiał to dzwoń na infolinię i poproś o duplikat.
  • #6 17144588
    dawinczo1234
    Poziom 2  
    Niestety ale nie posiadam .
  • REKLAMA
  • #7 17144596
    kafilomza
    Specjalista AGD
    Zrób zdjęcia modułu który znajduje się na dole za tym uchylnym panelem. Tylko takie dobrej jakości. Do sprawdzenia też obwód zasilania pompy może coś nie łączy w kostce.
  • REKLAMA
  • #8 17144813
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 17152846
    dawinczo1234
    Poziom 2  
    Zrób zdjęcia modułu który znajduje się na dole za tym uchylnym panelem. Tylko takie dobrej jakości. Do sprawdzenia też obwód zasilania pompy może coś nie łączy w kostce.
    Proszę o to zdjęcia .

Ariston LFF8M121CXEU - błąd F03 zmywarka nie wylewa wodyAriston LFF8M121CXEU - błąd F03 zmywarka nie wylewa wodyAriston LFF8M121CXEU - błąd F03 zmywarka nie wylewa wodyAriston LFF8M121CXEU - błąd F03 zmywarka nie wylewa wody

Dodano po 2 [minuty]:

No i instalalacja sprawdzona jest ok .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zmywarką Ariston LFF8M121CXEU, która nie wylewa wody i wyświetla błąd F03. Pompa została sprawdzona i działa prawidłowo, a układ dolotowy i wylotowy są czyste. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może być spowodowany ciałem obcym w pompie lub uszkodzeniem modułu DEA. Użytkownik potwierdza, że słychać tykanie przy próbie uruchomienia pompy, co może wskazywać na problem z zasilaniem. Zwracają uwagę na konieczność sprawdzenia obwodu zasilania oraz modułu, a także na możliwość uzyskania duplikatu dowodu zakupu w celu skorzystania z gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA