logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak obliczyć prąd w obwodzie? Metoda superpozycji czy zamiana źródeł?

ilubie 07 Kwi 2018 20:09 1041 6
REKLAMA
  • #1 17154739
    ilubie
    Poziom 2  
    Witam, mam pewne zadanie, z którym nie mogę sobie poradzić. Bardzo prosiłbym przynajmniej o jakieś wskazówki jak obliczyć prąd plynacy w tym obwodzie albo metoda superpozycji albo zamiany zrodel, z góry dziękuję za odpowiedź.

Jak obliczyć prąd w obwodzie? Metoda superpozycji czy zamiana źródeł?
  • REKLAMA
  • #2 17154758
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2091
    ilubie napisał:
    mam pewne zadanie

To chociaż je przedstaw, bo sam rysunek nic nie mówi.
    O co chodzi w tym ZADANIU.
  • REKLAMA
  • #3 17154764
    ilubie
    Poziom 2  
    Mam obliczyć prąd w tym obwodzie i mam do wyboru albo metoda superpozycji albo zamiany zrodel.
  • REKLAMA
  • #5 17154814
    ilubie
    Poziom 2  
    Rozumiem, chodzi mi o sam sposob rozwiazania tego obwodu, dane moga byc sprzeczne gdyż są losowe, nie znam dokladnych. Zadanie polega na obliczeniu prądów na poszczegolnych galeziach. Nie mam pojęcia co zrobić z źródłem prądowym
  • REKLAMA
  • #6 17154828
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 17154932
    mateusz25109
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Pytanie do autora: jakie książki do teorii obwodów przeglądałeś i czego w nich nie zrozumiałeś, że nie potrafisz nawet zacząć tego zadania?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w obliczeniu prądu w obwodzie, mając do wyboru metodę superpozycji lub zamiany źródeł. W odpowiedziach pojawiają się pytania o szczegóły zadania oraz o materiały, które użytkownik przeglądał w kontekście teorii obwodów. Użytkownik przyznaje, że dane mogą być losowe i nie zna dokładnych wartości, co utrudnia rozwiązanie problemu. Wskazówki dotyczące sposobu rozwiązania obwodu oraz obliczenia prądów w poszczególnych gałęziach są poszukiwane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA