logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CFM 3250 A - ciągła praca mimo wymiany termostatu.

malina998 12 Kwi 2018 16:04 882 4
REKLAMA
  • #1 17163855
    malina998
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    Cześć. Pojawił się problem z mającą już swoje lata lodówką. Od jakiegoś czasu pracuje bez przerwy, termostat ustawiony na 2. Na tylnej ściance, mniej więcej w połowie jest warstwa szronu.
    Wymieniony był termostat przez fachowca.
    Natomiast dzisiaj sprawdziłem na ile mogłem ten oryginalny termostat. Leżał całą noc w cieple, przy pomocy miernika sprawdziłem, że przejście między stykami jest. Włożyłem go na jakieś 10 minut do zamrażalnika i po wyjęciu sprawdziłem ciągłość. Miernik nie dawał sygnału i pokazywał jakieś wartości. I tak trzymałem go przez jakiś czas, aż się ogrzał, było charakterystyczne puknięcie w środku i miernik znów zaczął wskazywać sygnałem o ciągłości. Czy to moje sprawdzenie było prawidłowe i może świadczyć o sprawności tego termostatu? Bo po wymianie przez fachowca, lodówka nadal nie wyłącza się.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17163914
    malina998
    Poziom 17  
    Trudno mi powiedzieć, nie mam jak sprawdzić, żadnego termometru nie ma w domu :)
    A na czym polega regulacja? Tak z ciekawości o raczej nie zabieram się za coś na czym się nie znam. Chodzi o tą spiralę ?
  • REKLAMA
  • #5 17163943
    malina998
    Poziom 17  
    Niestety nie mam. Ale coś się załatwi. Przez jaki czas i na których półkach mierzyć temperaturę? Jakie wartości są prawidłowe?
REKLAMA