Gdyby takowy był, to nie byłoby tam widocznych układów scalonych. Systemy wieloprzewodowe charakteryzuje właśnie brak elektroniki w unifonie. Jedyna elektronika to wzmacniacz mikrofonowy na jednym tranzystorze.
Odnośnie tej pomyłki, to mi się czasem w pośpiechu też zdarzyło "palnąć" coś w tym stylu, szczególnie gdy odpowiadałem w kilku tematach.
Powinieneś zastosować unifon dedykowany do tego systemu, a nie Cyfrala (choć też będzie działał), bo mogą być z nim problemy - nie za każdym razem może działać otwieranie drzwi.
Unifony do tego systemu to:
1131/620
1132/620
1134/622 - już wycofywany z produkcji
1140/622
1140/622-B
Witam ponownie, dalej w temacie domofonu. Po ingerencji dziecka domofon zaczął pracować nieco inaczej. po otwarciu obudowy wypadł z niej taki kondensator. Oznaczenie 100/16v/TLV. Jest to ten widoczny na zdjęciach powyżej na górze. Szukałem na internecie takiego ale nie znalazłem. Stąd pytanie da się zamienić go innym by wszystko działało? Teraz pytanie co nie działa... no nie słychać w domu jak ktoś coś mówi pod drzwiami do bloku. Otwieranie drzwi działa.
Załączniki:
38428674_1870134746427392_8220349392004055040_n.jpg(184.97 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Użytkownik poszukiwał unifonu do systemu domofonowego, zastanawiając się nad modelem CYFRAL SMART-D. W odpowiedziach podkreślono, że unifon ten jest uniwersalny i powinien działać, ale zalecano użycie unifonów dedykowanych do konkretnego systemu, aby uniknąć problemów z otwieraniem drzwi. Użytkownik zamieścił zdjęcie swojego obecnego domofonu, co pomogło w identyfikacji systemu jako cyfrowego. Po zakupie nowego unifonu, użytkownik miał problemy z podłączeniem oraz z działaniem domofonu, co doprowadziło do wymiany kondensatora, jednak problem z brakiem dźwięku pozostał. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.