Witam.Kończę instalację elektryczną i powoli biorę się za alarmową w domu.Początkowo żona chciała aby sterowanie każdej rolet odbywało się przyciskiem góra/dół obok okna.Taką instalację przygotowałem,prowadząc do każdej puszki przy przycisku kabel 3x2,5mm2 oraz 4x1,5mm2 do rolety. Żona przeglądając internet wpadła na pomysł aby przygotować jeszcze sterowanie rolet przez centralę alarmową (jeszcze nie kupiliśmy więc modelu nie podam). Pomóżcie proszę, ponieważ mam 2 tygodnie do tynków, jak najprościej przerobić moją obecną instalację do rolet ? Jaki kabel dołożyć do każdej puszki przy oknie ? Jedyne co na szybko rzuciło mi się w oczy to schemat jaki znalazłem :
Czy jeśli dobrze rozumiem to z przycisku lokalnego do silnika wystarczy nadal 4x1,5mm2 , a trzeba dodać kabel sterowniczy 4 żyłowy między centralą a puszką z przyciskiem lokalnym ?
Czy jeśli dobrze rozumiem to z przycisku lokalnego do silnika wystarczy nadal 4x1,5mm2 , a trzeba dodać kabel sterowniczy 4 żyłowy między centralą a puszką z przyciskiem lokalnym ?