logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór głośników 6x9 czy 20 cm z dobrym basem do 1000 zł i odpowiedni wzmacniacz

Riz102 21 Sie 2005 01:21 1525 10
REKLAMA
  • #1 1751262
    Riz102
    Poziom 11  
    Witam. mam takie pytanie. Jakie glosniki wybrac jakies markowe 6x9, czy moze lepiej kupic 20 cm. chodzi mi o glosniki markowe ale zarazem nie za 1000 zl. Chcial bym uzyskac dobry bas i inne walory muzyczne. jesli mozecie to podajcie mi nazwy jakis glosnikow ktore warto kupic i zamontowac. aha ma jeszcze takie pytanie jaki wzmacniacz do tego typu glosnikow dobrac - jaka moc. no i na koniec ma pytanie czy jest sens pod glosniki 10cm podlaczyc wzmacniacz. pozdrawiam i witam na forum.... z gory dziekuje....
  • REKLAMA
  • #2 1751283
    Mr. Rabbit
    Poziom 11  
    Najlepiej z tyłu montować basówkę a z przodu głośniki (w drzwiach). Jednak ciężko cokolwiek doradzić nie znając sprzętu. Jakie radio? O jakiej mocy? Jaki samochód? Ile mniej więcej chcesz na te głośniki wydać (im więcej tym lepiej, wiadomo)?

Także jak chcesz dobrej rady, to więcej szczegułów podaj. Dzisiaj po kilku bronach, ale jakby co może będę mógł coś doradzić ;).

Zdravim
    Mr. Rabbit
  • REKLAMA
  • #3 1751772
    Rademal
    Poziom 20  
    Witajcie!

Jeden temat mnóstwo wpisów :)

W niskiej cenie polecem głośnik Intertechnik 8
    Jesli chodzi o przód to najlepiej zestaw odsepraowany Hertza z 165mm głosnikami niskotonowymi jakis wzmacniacz 4 kanałowy 2 przednie i mostek na suba i radio i bedzie PIĘKNIE
  • REKLAMA
  • #4 1751993
    Riz102
    Poziom 11  
    Moje radio to blaupunkt porto cd34 o mocy 4x45. samochod to toyota starlet. na przod ma 10 i wiekszych narazie nie moge dac bo nie ma jak zamontowac w drzwiach - no chyba ze panele ale narazie ich nie bedzie... ile chce wydac jakies 600-700 zl na glosniki i wzmacniacz....

Dodano po 26 [minuty]:

Czy taki cos nada sie do przednich drzwi na glosniki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60606938 ... cena mala wiec mysle ze mozne zamowic i sprobowac.... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60317965 sa tez takie panele od fiata ale nie wiem czy beda pasowac do mojej toyoty. pozdrawiam...
  • #5 1752218
    Rademal
    Poziom 20  
    Lepsze są te drugie jednak nie wiem czy bedą pasowały jesli masz prostą zapicerkę to powinny :)

700zł na wzmacniacz i głośniki :/

275zł IntertechniK + 450zł SRX2 :)
  • #6 1752415
    Riz102
    Poziom 11  
    Co to jest ta zapiecarka.... bo nie ma pojecia, prosze o wytlumaczenie....
  • REKLAMA
  • #7 1752496
    Mr. Rabbit
    Poziom 11  
    Chyba chodziło o tapicerkę ;)

A co powiesz o tym:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60456599

i

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60955003

razem 700zł :)...

Jednak ostrzegam... nie jestem jakimś wielkim znawcą tego sprzętu... zdaje mnie się, że to co pokazałem jest okeyka, ale może ktoś Ci lepiej doradzi, więc jak będziesz miał możliwość to posłuchaj się kogoś bardziej znającego się w temacie. Szkoda by było, jeśli w tej cenie można kupić lepsiejszy sprzęt ;). Najpierw opytaj, obadaj, a potem sam będziesz wiedział czego chcesz ;).

Zdravim
    Mr. Rabbit
  • #8 1752515
    Rademal
    Poziom 20  
    To co ja podałem jest o kilka klas wyżej!
  • #9 1752593
    Riz102
    Poziom 11  
    Fajny glosnik ale troche duzy ja chce nie wiekszy niz 20 cm. no i wzmacniacz wole 4 kanalowy. dziekuje jednak za propozycje..... a jak sadzicie jakie glosniki lepsze jakies owale(6x9) czy 20 cm - oczywiscie firmowe.....???
  • #10 1753390
    Rademal
    Poziom 20  
    Intertechnik 8 jest głośnikiem 20centymetrowym!!
  • #11 1753531
    Riz102
    Poziom 11  
    a czy jest sens pod 10 podlaczyc wzmacniacz....

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru głośników samochodowych o rozmiarze 6x9 cali lub 20 cm z dobrym basem w budżecie do 1000 zł oraz odpowiedniego wzmacniacza. Zalecane jest montowanie głośników niskotonowych z tyłu pojazdu i głośników w drzwiach z przodu, jednak dobór zależy od modelu samochodu i radia. Wskazano radio Blaupunkt Porto CD34 o mocy 4x45 W oraz samochód Toyota Starlet z ograniczeniami montażowymi (przód ma 10 cm głośniki, większe trudne do zamontowania bez paneli). Polecono głośniki Intertechnik 8 (20 cm) jako dobry wybór w niskiej cenie oraz zestaw głośników Hertz 165 mm w konfiguracji komponentowej. Na wzmacniacz sugerowano 4-kanałowy model SRX2, który można wykorzystać do zasilania przednich głośników i subwoofera. Dyskutowano także o sensowności podłączania wzmacniacza do małych głośników 10 cm. W kwestii montażu poruszono temat dopasowania paneli drzwiowych (tapicerki) do modelu samochodu. Wskazano, że głośniki o rozmiarze 20 cm (np. Intertechnik 8) są dobrym kompromisem między rozmiarem a jakością dźwięku. Budżet około 600-700 zł na głośniki i wzmacniacz jest możliwy do realizacji, ale wymaga starannego doboru sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA