logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Re: Windows 10 - niezgodność sterowników z systemem

tomsontt 08 Maj 2018 12:24 5496 11
REKLAMA
  • #1 17209733
    tomsontt
    Poziom 6  
    Witam, wczoraj bylem zmuszony do reinstalacji Windowsa, po zainstalowaniu nowego systemu nie idzie w żaden sposób zainstalować sterowników do GeForce, problem pojawia się na samym początku.
    Sterowniki są dobrze wybrane i do odpowiedniej wersji systemu Windows, nie mam już siły ani pomysłów, bo od wczoraj nie mogę tego zainstalować. Proszę o pomoc.

PS. dodam, że aktualizacja Windowsa ciągle wywala ten błąd i nie chce mi tego zaktualizować:
    Pomocy :(
  • REKLAMA
  • #2 17209763
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3928
    Witam. Wstawić identyfikatory sterowników. Zaznaczyć i wkleić do odpowiedzi. I podać specyfikację komputera.
  • #3 17209770
    tomsontt
    Poziom 6  
    Gdzie mogę sprawdzić ten identyfikator sterowników?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 17209781
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1101
    Identyfikatory, to chyba nie sterowników a karty (sprzętu) by miały być - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html#6150859
    Zamiast tego pewnie wystarczy model i producent grafiki oraz informacja o tym czy poprzednie sterowniki instalowały się bez kłopotu oraz czy w miedzy czasie nie nastąpiła aktualizacja systemu (do 1803).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #6 17209797
    tomsontt
    Poziom 6  
    w menadzerze urzadzen wogole nie wystepuje cos takiego jak ,,nieznane urzadzenie'' mam tylko integre zainstalowana a geforca nie widac , aktualizacja systemy zainstalowała mi wszystko za wyjatkiem tego co pokazałem na screenie w pierwszym poscie .
  • REKLAMA
  • #7 17209810
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3928
    Tak ale może byś podał jej identyfikator tej karty graficznej? I tak jak kolega @Matuzalem
    model i producenta grafiki podał i czy nie miałeś aktualizacji może systemu?
  • #8 17209818
    tomsontt
    Poziom 6  
    Re: Windows 10 - niezgodność sterowników z systemem Re: Windows 10 - niezgodność sterowników z systemem

Dodano po 2 [minuty]:

dodam że windows jest zaaktualizowany kompilacja 10240 , tylko dlaczego ciągle nie chce mi doinstalować tej aktulizacji
  • #10 17209853
    leotdipl
    Poziom 23  
    Ocena: 153
    tomsontt napisał:
    Witam, wczoraj bylem zmuszony do reinstalacji Windowsa, po zainstalowaniu nowego systemu nie idzie w żaden sposób zainstalować sterowników do GeForce, problem pojawia się na samym początku.
    Sterowniki są dobrze wybrane i do odpowiedniej wersji systemu Windows, nie mam już siły ani pomysłów, bo od wczoraj nie mogę tego zainstalować. Proszę o pomoc.

PS. dodam, że aktualizacja Windowsa ciągle wywala ten błąd i nie chce mi tego zaktualizować:
    Pomocy :(

witaj, powinieneś tu wrzucić zdarzenia np. z "Poglądu zdarzeń/Widoki Niestandardowe". Wszystko znajdziesz w "Narzędzia Adinistracyjne". Od tego zacznij. Masz tutaj speców od PC, ale zacznij od konkretów. Twoja pewność dobrania właściwego sterownika to za mało.
  • #11 17210013
    jacek0503
    Poziom 21  
    Ocena: 175
    Nie chce kolegi martwic ale cos mi się wydaje ze karta "umarła". Miałem tak samo. Niestety żadne "czary mary", sterowniki, 'stawianie systemy, itp. nie dały rady. Oby kolega tak nie miał.
  • #12 17228425
    MIR_TECH
    Uczeń
    Ocena: 17
    Koszty koszty koszty. Proponuje rozejrzeć się za nową kartą

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z instalacją sterowników do karty graficznej GeForce po reinstalacji systemu Windows 10. Pomimo wyboru odpowiednich sterowników, instalacja nie przebiega pomyślnie, a system nie rozpoznaje karty graficznej. Użytkownicy sugerują podanie identyfikatorów sprzętu oraz specyfikacji komputera, a także sprawdzenie, czy system jest zaktualizowany. Proponowane rozwiązania obejmują odinstalowanie sterownika i ponowną instalację z ustawieniami zgodności, a także sprawdzenie dzienników zdarzeń. Istnieje również obawa, że karta graficzna mogła ulec uszkodzeniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA