logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ciągłe bluescreeny MEMORY_MANAGEMENT i UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION

Exon000 08 Maj 2018 16:33 660 2
REKLAMA
  • #1 17210101
    Exon000
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam

Mam taki problem że już od dosyć długiego czasu wyskakiwały mi rzadko bluescreeny MEMORY_MANAGMENT czy coś takiego, myslę ze dotyczą pamięci RAM. No i ostatnio wysypał mi się system, a mianowicie ładował się w nieskończoność. Pobrał microsoft media tool czy jakos tak i zainstalowałem nowy z pendriva podziałał on pare godzin po czym bluescreen unexpected_store_exception (czytałem że to się dzieje po aktualizacji którejś w win 10) i system się wysypał.... Zainstalowałem kolejny raz i znowu ten sam bluescreen po jakimś czasie i system się wysypał. Dodam że były jeszcze jakieś tam inne bluescreeny ale nie pamiętam jakie. Teraz świeżo mam zainstalowany tylko przeglądarka pobrana i tyle. Podejrzewam RAM lub HDD. Załączam screena z CrystalDiskInfo 7.6.0, coś mi się tu nie podoba. No i zasilacz mam Logic 510W wiem wiem z czarnej listy ale narazie musze pieniadze wydac na cos innego niz komputer. :( Generalnie z moimi podzespołami zasilacz nie jest bardzo obciążony.
    Intel Core i5 4440
    ASUS H81M-C
    ASUS GeForce GTX 750 OC
    ST1000DM003-1ER162 1TB
    GoodRam 1x8GB
    Kiedyś chciałem zmienić na inny stary markowy Fortron bodajże to wtyczek było za mało i nawet nie odpalał komp, bo chyba za mało mocy, miał z 300W...
    Załączniki:
    • Ciągłe bluescreeny MEMORY_MANAGEMENT i UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION Przechwytywanie.PNG (95.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17210269
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1074
    Exon000 napisał:
    zasilacz mam Logic 510W wiem wiem z czarnej listy

Można przynajmniej zmierzyć napięcia -
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199202.html
    Exon000 napisał:
    Podejrzewam RAM lub HDD.

Można wykonać test pamięci np programem memtest - wystarczy dwa przebiegi bez błędów.
    O S.M.A.R.T. - https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1467175.html
    Nie ma krytycznych błędów choć - (BC) może wskazywać na problemy z zasilaniem dysku.
  • #3 17211708
    Exon000
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Jak narazie jest spokój zamyka temat dzieki za pomoc :)
REKLAMA