logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podświetlenie klawiatury samo gasnie Dell Inspiron 5577

MrNykla 20 Maj 2018 20:30 18876 3
REKLAMA
  • #1 17231531
    MrNykla
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam. Mam taki problem z klawiaturą ze nie mogę ustawić stałego jej podświetlenia. Mogę sterować jasnością lub całkiem podświetlenie wyłączyć a zależny mi na tym by stale świeciła bo teraz gaśnie mi po minucie . Nigdzie w ustawieniach nie znalazłem takiej opcji. Po godzinie szukania w internecie znalazłem na stronie dell takie coś :

"W tej wersji systemu BIOS, wyświetlenie opcji Typ klawiatury – podświetlana ,oznacza, że podświetlenie klawiatury jest włączane automatycznie i nie można go konfigurować."

Chciałem się zapytać czy jest jakiś sposób aby jednak klawiatura świeciła mi stałe ?
    Posiadam laptop Dell Inspiron 5577 wersja biosa 1.0.9
  • REKLAMA
  • #2 17232065
    iron64
    Poziom 41  
    Ocena: 313
    Chyba w żadnym Dellu nie ma możliwości ustawienia aby stale świeciła. U mnie też gaśnie. Zresztą to rozwiązanie dla mnie jest sensowne, bo wystarczy np przejechać palcem po touchpadzie i rozświetla się. Gdyby świeciła na stałe pewnie bym tego nie używał.
    Tak czy inaczej nie spotkałem Della z świecącą klawiaturą na stałe, nie znam też możliwości zrobienia tego na stałe.
  • REKLAMA
  • #3 17232861
    ak6
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    MrNykla napisał:
    Chciałem się zapytać czy jest jakiś sposób aby jednak klawiatura świeciła mi stałe ?

Nie, nie ma takiej możliwości.
  • #4 18236668
    MrNykla
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Pośrednie rozwiązanie podał mi appaloosa

appaloosa napisał:
    --
    Wiadomość powiązana z
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=17252933#17252933

Hej, temat zamkięty ale da się to zrobić, tez mnie to wkurzalo i znalazlem info na stronie della
    Da sie wylaczyc lub ustawic np na 5 min

https://www.dell.com/community/Laptops-Genera...E7450-Keyboard-backlight-Timeout/td-p/4715468
REKLAMA