logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brama isomatic hormann + napęd liftronic problemy przy zamykaniu

milik122 21 Maj 2018 20:41 8031 4
  • #1 17233420
    milik122
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam, chodzi o brame Isomatic oraz napęd liftronic 500. Otóż założyłem bramę krok po kroku wg instrukcji. Podnosi sie prawidłowo jednak podczas zamykania szyna napedu sie wykrzywia do góry w trakcie opuszczania drugiego segmentu. Główkuje juz od dwuch dni ale nie moge sobie poradzić z tym problemem, co może powodować te komplikacje. Szynę połaczyłem łacznikiem, ale tylko jedna strona weszła w rowki, druga nie gdyż jest za długa. Na srodku dodatkowo polaczylem sciskiem. Tasma jest napieta ale reka bardzo ciezko ja przesuwać. Bardzo proszę o pomoc, brame zakupiłem i założyłem dla osoby niepełnosprawnej aby ułatwic jej życie, jednak nie moge skonczyć pracy. Dziekuję za porady i pozdrawiam
  • #2 17235291
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 951
    milik122 napisał:
    Szynę połaczyłem łacznikiem, ale tylko jedna strona weszła w rowki, druga nie gdyż jest za długa. Na srodku dodatkowo polaczylem sciskiem.

Czegoś nie wykonałeś prawidłowo, z czymś innym "przedobrzyłeś". Wózek z tego powodu może blokować się o coś...
    Czy wysprzęglona brama porusza się lekko w obydwu kierunkach? Załącz fotki , filmik z pracy. Będzie łatwiej zdiagnozować...
  • #3 19656343
    malczak650
    Poziom 1  
    Ocena: 9
    Wiem kolego że minęło sporo czasu ale czy rozwiązałeś problem z tym napędem bo u mnie jest tak samo jak ty opisujesz ?
  • #4 21698540
    maiejczub
    Poziom 2  
    Ktoś rozwiązał ten problem?
  • #5 21731088
    cholmabarbara
    Poziom 1  
    >>21698540
    Witam, u nas okazało się, że łącznik szyny był nieprawidłowo wsunięty. Tzn. wsunięty jako pierwszy w złą szynę. Tylko jedna z nich pozwala na głębokie osadzenie łącznika. Następnie łączymy obie szyny i dopiero przesuwamy łącznik aż do zastrzaśnięcia.
REKLAMA