logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy amplituner Technics SA-GX130 pasuje do zestawu RS TR 333, SL PG 460A?

Maximus Magnus 27 Maj 2018 09:24 744 1
REKLAMA
  • #1 17242751
    Maximus Magnus
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Witam. Myślę o zakupie amplitunera Technics SA-GX130. Zakup ma być nie dla mnie tylko dla znajomego, który nie jest aż tak bardzo wymagającym audiofilem. Powoli wymienia sprzęt. Mamy już magnetofon Technics RS TR 333 oraz CD player Technics SL PG 460A. Pozostaje kwestia zakupu amplitunera, bo chodzi o odbiór radia FM. Czy w tym kontekście w/w amplituner Technics SA-GX130 będzie dobry wyborem? Zastanawia mnie to, że amplituner ma końcówkę mocy na układzie scalonym, a nie na tranzystorach czy to będzie bardzo duża różnica w jakości dźwięku? Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17242883
    CodeBoy
    Poziom 33  
    Ocena: 687
    Co do Amplitunera na układach scalonych jest jeden problem układy są specjalistyczne i koszt ich to często powyżej 100zł (tak jest w tym przypadku) pytanie czy ten układ ma tendencje do padania i czy ma zabezpieczenie przed złym traktowaniem. Co do jakości i różnicy ogólnie Technics nigdy nie miał jakiego super dźwięku więc obie wersje będą grały poprawnie. Jak ktoś lubi dźwięk Technicsa to będzie zadowolony :)
REKLAMA