logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego nie można otworzyć filmów nagranych lustrzanką?

Jula1234 02 Cze 2018 15:25 594 3
REKLAMA
  • #1 17254155
    Jula1234
    Poziom 2  
    Hejka
    Wczoraj nagrywałam film na lustrzankę na kartę SD, które są mi bardzo potrzebne. I w trakcie nagrywania nawet odtwarzałam je żeby zobaczyć jak wyszły jednak po podłączeniu filmów na komputer większość moich filmów nie chciała się włączyć (moj program pisał ze nie moze odtworzyć filmu) jednak dwa ostatnie filmy normalnie umiałam odtworzyć. Pliki tych filmów są ale jakby były puste i kiedy weszłam na informacje to wskazywało ze maja 0kB chociaż na lustrzankę je otwierałam.
    Dzień wcześniej smibialam jakieś parametry dot. obrazu ale nie wiem czy ma to jakiś wpływ skoro dwa ostatnie filmy są w najlepszym porządku .
    Filmów jest kilkanaście i każdy chciałabym odzyskać proszę o rady i pomoc :-(
    Pozdriawam
  • REKLAMA
  • #2 17254167
    Ture11
    Poziom 39  
    Ocena: 1119
    Czy karta nie jest jakąś podróbką? Często ostatnio spotyka się tanie karty o sporej pojemności, które są po prostu "oszukańcze" - symulują pojemność znamionową, nie mogąc jej realnie udostępnić.
  • REKLAMA
  • #3 17254431
    Jula1234
    Poziom 2  
    Nie karta napewno nie jest podrobiona. Użytkowałam ją już od 2 lat i nigdy nie miałam takiej sytuacji. Kupiłam ja chyba w Media Markt
  • #4 17254456
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3563
    Proponuję zrobić kopię tej karty (jej obraz) i próbować coś odzyskać (jeden z tych utraconych filmów) za pomocą DMDE.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3432434.html#17044826
REKLAMA