logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sony Xperia Z5 - Jak odzyskać dane? (Dotyk nie działa)

Alex00_29 02 Cze 2018 16:28 3369 5
REKLAMA
  • #1 17254267
    Alex00_29
    Poziom 2  
    Hey!
    Rok temu moja xperia zaliczyła dość twarde lądowanie, przez co cały ekran się zbił. Wszystko w tle jak najbardziej działa, ale niestety obsługiwane xperii dotykiem już nie. Próbowałam podłączyć telefon do komputera, tak samo jak podłączyć do niego myszkę, ale niestety nic z tego. Prawdopodobnie jakaś funkcja umożliwiająca to jest wyłączona. Zapewne pomogłaby w tym wymiana ekranu, lecz jest to dla mnie za drogie, gdyż w upływie czasu zdążyłam już kupić nowy smartfon, a odzyskanie danych w serwisie też nie jest tanie (mieszkam za granicą). Gdyby znalazł ktoś jakieś rozwiązanie, byłabym wdzięczna.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17254439
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    Podlacz myszke i zrob restart telefonu, moze byc klawiszami (vol+ + power) do momentu wibracji. Po restarcie myszka powinna zaczac dzialac o ile nie poprawiono tego w pozniejszych aktualizacjach.
  • REKLAMA
  • #3 17254764
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    blahfff napisał:
    Podlacz myszke i zrob restart telefonu, moze byc klawiszami (vol+ + power). Po restarcie myszka powinna zaczac dzialac o ile nie poprawiono tego w pozniejszych aktualizacjach.

Tak i po hard resecie napewno odzyska dane.
    Są 3 opcje. Albo połączysz pod telefon OTG i prześlesz dane przez bluetooth ( najtańsza wersja ), albo udasz się do najbliższego serwisu z prośbą odzysku, albo wymienisz lcd+digitizer.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17254818
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    KRY5PIN napisał:

Tak i po hard resecie napewno odzyska dane.
    Są 3 opcje. Albo połączysz pod telefon OTG i prześlesz dane przez bluetooth ( najtańsza wersja ), albo udasz się do najbliższego serwisu z prośbą odzysku, albo wymienisz lcd+digitizer.

Czytaj dokladniej. Gdybys przeczytal pierwszy post to zobaczylbys ze myszke podpinal, ale efektu nie bylo. Ja nie pisalem nic o resecie tylko o RESTARCIE telefonu. W SONY od ktoregos modelu albo softu (chyba od Z3 i nowszych wersji firmware) podpiecie czegokolwiek po USB wymaga potwierdzenia na telefonie. Mozna to bylo obejsc restartujac telefon z podpietym wczesniej urzadzeniem stad tez sugestia o podlaczeniu myszki po OTG i wymuszeniu restartu skoro dotyk nie dziala.
  • REKLAMA
  • #5 17256589
    siudziu
    Poziom 27  
    Ocena: 113
    Kolega dobrze mowi odzyskiwalem dane w ten sposób już kilka krotnie
  • #6 17257086
    Alex00_29
    Poziom 2  
    Dziękuję wam bardzo za pomoc. Co prawda jeszcze nie odzyskałam zdjęć, bo noe pamiętam pinu, ale to już inna bajka. W życiu nie pomyślałabym, że to w taki sposób zadziała. Gdybym tylko wcześniej wpadła na pomysł, żeby zadać to pytanie, napewno miałabym już to za sobą. Jeszcze raz dziękuję!
REKLAMA