Chciałbym zmniejszyć ilość pilotów i kluczy w każdym z domowych zestawów, bo przestają się mieścić w skrzynce i kieszeniach
Mam bramę garażową Wiśniowski z automatem Mido 600 obsługiwaną pilotami:
oraz bramę wjazdową przesuwną z silnikiem DTM6 obsługiwaną pilotami:
i chciałbym zamienić te piloty na jeden. Wiśniowski potrafi sam się włączyć w kieszeni, a DTM jest po prostu za duży.
Pomyślałem o takim pilocie z klapką:
Z tego co wyczytałem to jest wersja pod automaty DTM i Wiśniowski, ale żeby pilot w jednej wersji obsługiwał drugą, potrzebny jest sterownik.
Moje pytania:
Czy kupując takiego pilota Proximy w wersji pod DTM (stary pilot jednym przyciskiem zamyka bramę a drugim otwiera) muszę kupić sterownik jedno- czy dwukanałowy Proximy? Oczywiście sterownik też musi być w wersji pod DTM?
Sterownik podłączam pod wyjścia PB i GND na automacie Mido?
Mam bramę garażową Wiśniowski z automatem Mido 600 obsługiwaną pilotami:
oraz bramę wjazdową przesuwną z silnikiem DTM6 obsługiwaną pilotami:
i chciałbym zamienić te piloty na jeden. Wiśniowski potrafi sam się włączyć w kieszeni, a DTM jest po prostu za duży.
Pomyślałem o takim pilocie z klapką:
Z tego co wyczytałem to jest wersja pod automaty DTM i Wiśniowski, ale żeby pilot w jednej wersji obsługiwał drugą, potrzebny jest sterownik.
Moje pytania:
Czy kupując takiego pilota Proximy w wersji pod DTM (stary pilot jednym przyciskiem zamyka bramę a drugim otwiera) muszę kupić sterownik jedno- czy dwukanałowy Proximy? Oczywiście sterownik też musi być w wersji pod DTM?
Sterownik podłączam pod wyjścia PB i GND na automacie Mido?