logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak podłączyć subwoofer TRACER VIPER-BLACK do wzmacniacza Technics SU-V45A?

Icegamingpl 07 Cze 2018 15:47 1440 13
REKLAMA
  • #1 17263436
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    Ocena: 8
    Witam. Posiadam subwoofer który ma dwa wyjścia na głośniki(Audio OUT)(Cinche) i jedno wejście audio(Audio IN)(AUX).
    Posiadam też wzmacniacz który nie ma wejścia AUX tylko same cinche do którego podłączone są dwa głośniki. Chodzi mi o to czy da się podłączyć subwoofer do którego podłączony byłby telefon (Audio IN, AUX) pod wzmacniacz tymi dwoma wyjściami z subwoofer (Audio OUT)
    Czyli:
    Subwoofer:
    - Audio IN - Kabel Jack podłączony do telefonu.
    Audio OUT - 2 cinche podłączone pod wzmacniacz

Wzmacniacz:
    Nie posiada AUX, same cinche (Audio IN, OUT i jeszcze jakieś) i 2 wejścia na głośniki których nazwy nie znam.
    Podłączone do niego 2 głośniki.

I pytanie czy to ma możliwość żeby działać
    Firma wzmacniacza: Technics SU-V45A
    Model Subwoofer'a: TRACER 2.1 VIPER-BLACK TRG-319
    NIE POSIADAM PRZEJŚCIÓWKI.
    Oczywiście posiadam kabel Cinch-Cinch
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17263460
    thereminator
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 649
    Co to jest "subufer"?
  • #3 17263467
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    thereminator napisał:
    Co to jest "subufer"?

Sorry, pisałem na szybko, chodzi o Subwoofer. Już poprawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17263561
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1852
    SUB TRACER 2.1 VIPER-BLACK ma dwa głośniki satelitarne, podłączone do SUB przez złącza RCA. SUB ma wejście audio Jack 3,5 Stereo (Audio IN)

Masz wzmacniacz SU-V45A do którego są podłączone też głośniki? "Podłączone do niego 2 głośniki. "

Chcesz podłączyć sygnał audio (Telefon) do wzmacniacza SU-V45A a dodatkowo chcesz podłączyć do tego wzmacniacza SUB z jego dwoma głośnikami, tak to ma być?
  • #5 17263567
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    HD-VIDEO napisał:
    SUB TRACER 2.1 VIPER-BLACK ma dwa głośniki satelitarne, podłączone do SUB przez złącza RCA. SUB ma wejście audio Jack 3,5 Stereo (Audio IN)

Masz wzmacniacz SU-V45A do którego są podłączone też głośniki? "Podłączone do niego 2 głośniki. "

Chcesz podłączyć sygnał audio (Telefon) do wzmacniacza SU-V45A a dodatkowo chcesz podłączyć do tego wzmacniacza SUB z jego dwoma głośnikami, tak to ma być?

Chce zrobić tak:
    Podłączyć telefon pod SUB przez Jack'a, a SUB pod wzmacniacz, tak żeby z głośników podłączonych do wzmacniacza "leciała muzyka".
    Jak coś jest nie jasne, to pisz, wytłumaczę bardziej.
    Chce tak zrobić, ponieważ nie posiadam przejściówki cinch-aux.
  • Pomocny post
    #6 17263615
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    SUBa pod wzmacniacz nie można podłączyć.

Chyba chodzi o wykorzystanie wyjść RCA tam gdzie normalnie są podłączone głośniki satelitarne, podłączenia tych wyjść RCA do wzmacniacza SU-V45A (do jego wejść) a głośniki satelitarne podłączyć do wzmacniacza SU-V45A pod jego wyjścia głośnikowe "których nazwy nie znam. "
  • #7 17263646
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    HD-VIDEO napisał:
    SUBa pod wzmacniacz nie można podłączyć.

Chyba chodzi o wykorzystanie wyjść RCA tam gdzie normalnie są podłączone głośniki satelitarne, podłączenia tych wyjść RCA do wzmacniacza SU-V45A (do jego wejść) a głośniki satelitarne podłączyć do wzmacniacza SU-V45A pod jego wyjścia głośnikowe "których nazwy nie znam. "

Chce z suba zrobić tak jakby przejściówkę ;d
  • Pomocny post
    #8 17263661
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Nie pomogę, nie rozumiem, jak to chcesz podłączyć.
  • REKLAMA
  • #9 17263701
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    HD-VIDEO napisał:
    Nie pomogę, nie rozumiem, jak to chcesz podłączyć.

Jak podłączyć subwoofer TRACER VIPER-BLACK do wzmacniacza Technics SU-V45A?
    Takie wejście jest na głośniki we wzmacniaczu które są już podłączone i to z nich ma lecieć muzyka.
    Wyjaśnię jeszcze raz jak chce to podłączyć:
    SUB chce podłączyć pod wzmacniacz. 2 cinche z suba chce podłączyć pod wzmacniacz tak żeby z głośników które są już podłączone grała muzyka. A sygnał dźwiękowy (telefon) będzie podłączony pod suba. Czyli sub: 2x Audio OUT pod wzmacniacz (tutaj problem bo nie wiem w które wejście/wyjście) i audio in z suba pod telefon jako sygnał dźwiękowy. Tak żeby z głośników które są podłączone pod wzmacniacz wejściem takim jak na zdjęciu leciała muzyka. Bardziej nie wiem jak wytłumaczyć
    Coś takiego
  • Pomocny post
    #10 17263764
    thereminator
    Warunkowo odblokowany
    Bez zdjęć, które przedstawiają wszystkie wejścia i wyjścia subwoofera i wzmacniacza nikt ci nie odpowie jak to połączyć i czy w ogóle tak się da.

EDIT. Nie da się. Ten subwoofer jest z zestawu głośnikowego do komputera i ma wbudowane wzmacniacze mocy dla kolumn L i P, a wyjścia audio out służą do podpięcia tychże kolumn. Wpięcie tego do wzmacniacza spowoduje przesterowanie jego wejść.
  • #11 17263780
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    thereminator napisał:
    Bez zdjęć, które przedstawiają wszystkie wejścia i wyjścia subwoofera i wzmacniacza nikt ci nie odpowie jak to połączyć i czy w ogóle tak się da.

EDIT. Nie da się. Ten subwoofer jest z zestawu głośnikowego do komputera i ma wbudowane wzmacniacze mocy dla kolumn L i P, a wyjścia audio out służą do podpięcia tychże kolumn. Wpięcie tego do wzmacniacza spowoduje przesterowanie jego wejść.

Tutaj zdjęcia suba i wzmacniacza:
    Wzmacniacz:
    Sub 1:
    Znalazłem drugi sub:
  • Pomocny post
    #12 17263835
    thereminator
    Warunkowo odblokowany
    Odpowiedź już napisałem.
    Ten drugi sub. tez ma wbudowany pełny wzmacniacz, a więc identycznie j.w.
  • #13 17263846
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    thereminator napisał:
    Odpowiedź już napisałem.

Dobra dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #14 17263850
    Icegamingpl
    Poziom 5  
    thereminator napisał:
    Odpowiedź już napisałem.

Dobra dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Uzyskałem odpowiedz na moje pytanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak podłączyć subwoofer TRACER 2.1 VIPER-BLACK do wzmacniacza Technics SU-V45A. Subwoofer ma dwa wyjścia RCA (Audio OUT) i jedno wejście Jack 3,5 mm (Audio IN). Wzmacniacz nie posiada wejścia AUX, tylko złącza RCA. Użytkownik chce podłączyć telefon do subwoofera, a subwoofer do wzmacniacza, aby muzyka grała z głośników podłączonych do wzmacniacza. Odpowiedzi wskazują, że subwoofer jest częścią zestawu głośnikowego do komputera z wbudowanym wzmacniaczem, co uniemożliwia jego podłączenie do wzmacniacza Technics bez ryzyka przesterowania. Ostatecznie, użytkownik dziękuje za odpowiedzi i informuje, że uzyskał odpowiedź na swoje pytanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA