logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW Polo - Licznik nie wyświetla zegara i przebiegu kilometrów.

Waldemar z Kaszub 09 Cze 2018 12:39 6081 6
REKLAMA
  • #1 17266352
    Waldemar z Kaszub
    Poziom 29  
    Ocena: 469
    Witam: W VW Polo IV dzisiaj niespodzianie z rana okazało się, że brak wyświetlania zegara i przebiegu. Obydwa pola są "martwe", bez jakichkolwiek wskazań. Reszta kontrolek licznika zaświeca się i gaśnie prawidłowo. Wskaźniki temperatury i tankowania oraz prędkościomierz też działają. Także silnik się bez przeszkód uruchamia. Nie zauważyłem aby jakieś inne funkcje nie działały.
    Próbowałem wciskać/wyciągać ten sztyft od ustawień ale bez reakcji. Sprawdzałem też bezpieczniki i okazały się Ok. Proszę o pomoc, sugestie w naprawie problemu.
  • REKLAMA
  • #2 17267071
    kowal5
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    Uszkodzony licznik.
  • REKLAMA
  • #3 17268563
    Waldemar z Kaszub
    Poziom 29  
    Dodam, że chwilowe odłączenie klemy też nic nie pomogło. Ktoś ma jakieś sugestie ?
  • REKLAMA
  • #5 17268979
    Waldemar z Kaszub
    Poziom 29  
    Tak,-bezpieczniki sprawdzone a nawet te powiązane z licznikiem wymienione na nowe. Wskazówka prędkościomierza wraca na zero i wskazania tego licznika są prawidłowe. Podświetlenie zarówno wyświetlacza zegara jak i przebiegu oraz wskazówek też jest prawidłowe.
  • REKLAMA
  • #7 17893805
    Waldemar z Kaszub
    Poziom 29  
    Po długim czasie wróciłem do tej awarii. Zbliżający się przegląd.... Licznik naprawił elektronik, wcześniej wymontowany, potem zamontowany w warsztacie elektryka samochodowego. Koszt całkowitej naprawy 220 zł.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W VW Polo IV wystąpił problem z wyświetlaniem zegara i przebiegu kilometrów, gdzie oba pola są "martwe", mimo że inne wskaźniki działają prawidłowo. Użytkownik sprawdził bezpieczniki oraz podświetlenie, które również działa. Po dłuższym czasie problem został rozwiązany przez elektryka, który naprawił licznik, co kosztowało 220 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA