logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lamborghini r1 - Jak się rozgrzeje, to traci moc pod obciążeniem, jak by brakowa

piotrek.bomba 09 Cze 2018 21:37 2052 9
REKLAMA
  • #1 17267267
    piotrek.bomba
    Poziom 6  
    Jak w temacie traci moc po rozgrzaniu, na zimno jest ok a jak złapie temperatury to jak by brakowało, paliwa, miał ktoś taki problem? Silnik Mitsubishi podajże 1.8 turbo
  • REKLAMA
  • #2 17267613
    irek924
    Poziom 14  
    Ocena: 93
    Witam przydało by się więcej danych o tym Lambo chociaż jaki tam jest układ paliwowy.
  • REKLAMA
  • #3 17267781
    piotrek.bomba
    Poziom 6  
    4 wtryski podajże bosh, nie raz jest tak że słabnie zgasze na 15min, znowu godzinę w miarę chodzi i problem powraca, całkiem nie gaśnie, ewidentnie jak by brakowało paliwa....
  • REKLAMA
  • #4 17267893
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 17267919
    piotrek.bomba
    Poziom 6  
    Pracuje nieregularnie, z 2000obr muli załóżmy do 1000, później znowu skoczy, i znowu muli.... Dodam że problem występuje głównie pod obciążeniem, tu akurat przy pracy z opryskiwaczem...
    Może łapie gdzieś lewe powietrze...
    Objawy jak przy zapychające się filtrze paliwa(są tu dwa), i tak też z początku myślałem, wymieniałem jeden za drugim...
    Ale efekt bym krótkotrwały...
  • #6 17512665
    Michalskibartek
    Poziom 8  
    I jak kolego rozwiązałeś ten problem?bo mam takie same objawy i nie wiem czy to nie pompka czasem?
  • #7 17512679
    piotrek.bomba
    Poziom 6  
    U mnie pomogła zmiana paliwa, kilkukrotna wymiana filtrów paliwa, obyło się bez płukania baku ... Wina paliwa ewidentna
  • #8 17512706
    Michalskibartek
    Poziom 8  
    Nie wiem czy u mnie to wina paliwa bo czasem brakuje w filtrze właśnie paliwa tak jakby się zapowietrzal .wszystko prozejrzałem wężyk i opaski.tak jakby pompka nie mogła dopompowac. Teraz to już go tylko odpalam i po kilku sekundach gaśnie
  • #9 17512709
    piotrek.bomba
    Poziom 6  
    Wymień filtr w pompce
  • #10 17517812
    Michalskibartek
    Poziom 8  
    U mnie kolego chyba jednak był zawór zwrotny w pompce walniety i cofało cały czas paliwo .nie mogla dopompowac odpowiedniej dawki.wymiany dwukrotne filtrow nic nie dalo.wymieniłem całą pompkę i chyba będzie ok.dzięki za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z Lamborghini R1, który traci moc po rozgrzaniu silnika Mitsubishi 1.8 turbo, działając poprawnie na zimno. Objawy obejmują nieregularną pracę silnika, spadek mocy pod obciążeniem oraz możliwe zapowietrzenie układu paliwowego. Wskazano na potencjalne problemy z filtrami paliwa oraz pompą. Inni użytkownicy sugerują wymianę paliwa, filtrów oraz sprawdzenie zaworu zwrotnego w pompce paliwa jako możliwe rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA