Jak w temacie traci moc po rozgrzaniu, na zimno jest ok a jak złapie temperatury to jak by brakowało, paliwa, miał ktoś taki problem? Silnik Mitsubishi podajże 1.8 turbo
4 wtryski podajże bosh, nie raz jest tak że słabnie zgasze na 15min, znowu godzinę w miarę chodzi i problem powraca, całkiem nie gaśnie, ewidentnie jak by brakowało paliwa....
Ale ma tylko spadek mocy ale pracuje płynnie czy silnik pracuje nieregularnie,przerywa itd?
Dymienie?
Czyjniki temp.podłączone poza układem chłodzenia by zlokalizowac czy dane temperatur nie powodują problemów?
Pracuje nieregularnie, z 2000obr muli załóżmy do 1000, później znowu skoczy, i znowu muli.... Dodam że problem występuje głównie pod obciążeniem, tu akurat przy pracy z opryskiwaczem...
Może łapie gdzieś lewe powietrze...
Objawy jak przy zapychające się filtrze paliwa(są tu dwa), i tak też z początku myślałem, wymieniałem jeden za drugim...
Ale efekt bym krótkotrwały...
Nie wiem czy u mnie to wina paliwa bo czasem brakuje w filtrze właśnie paliwa tak jakby się zapowietrzal .wszystko prozejrzałem wężyk i opaski.tak jakby pompka nie mogła dopompowac. Teraz to już go tylko odpalam i po kilku sekundach gaśnie
U mnie kolego chyba jednak był zawór zwrotny w pompce walniety i cofało cały czas paliwo .nie mogla dopompowac odpowiedniej dawki.wymiany dwukrotne filtrow nic nie dalo.wymieniłem całą pompkę i chyba będzie ok.dzięki za pomoc
Użytkownik zgłasza problem z Lamborghini R1, który traci moc po rozgrzaniu silnika Mitsubishi 1.8 turbo, działając poprawnie na zimno. Objawy obejmują nieregularną pracę silnika, spadek mocy pod obciążeniem oraz możliwe zapowietrzenie układu paliwowego. Wskazano na potencjalne problemy z filtrami paliwa oraz pompą. Inni użytkownicy sugerują wymianę paliwa, filtrów oraz sprawdzenie zaworu zwrotnego w pompce paliwa jako możliwe rozwiązania. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.