logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pralka Elektrolux EWT11366HGW - wąska za bęben wpadł mi metalowy przedmiot

jerzy kowalski 10 Cze 2018 09:48 2898 7
REKLAMA
  • #1 17267696
    jerzy kowalski
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Za bęben wpadł mi metalowy przedmiot obracając ręcznie nie zawadza, ale po uruchomieniu obawiam się, że może narobić niezłego bigosu, a pralka kupiona jest 02.11.2017. Jak to załatwić?
    Jerzy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17267782
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3745
    Witam.
    Metalowy przedmiot czyli co?
    Jeśli to przykładowo moneta to trzeba ją wydobyć bo takowa potrafi zadziałać jak pocisk i przebić zbiornik.
    Raczej czeka kolegę demontaż grzałki albo węża łączącego zbiornik z pompą spustową.
    Możesz zacząć od wyjęcia mieszacza bębna, ale to może nie wystarczyć.
  • REKLAMA
  • #3 17267820
    jerzy kowalski
    Poziom 10  
    Witam
    Ten przedmiot to haczyk od relingów problem tkwi w tym, że pralka jest na gwarancji, a serwis takiej naprawy nie weźmie na swój koszt. Natomiast ja nie rozbierałem wąskich pralek, ale laik w tej dziedzinie to nie jestem. Czekam na jakąkolwiek pomoc.
    Jerzy
  • #4 17267944
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Pralka jest na gwarancji, ale wezwanie serwisu w tym przypadku będzie odpłatne bo wina leży ewidentnie po stronie użytkownika czyli Twojej.
    Zdemontowanie węża łączącego zbiornik z pompą spustową nie powinno pozostawić śladów ingerencji, ale nie namawiam Cię do tej operacji skoro masz obawy.
    Skontaktuj się z serwisem i zapytaj czy serwisant i za jaką cenę usunie to ciało obce.
  • REKLAMA
  • #5 17268055
    jerzy kowalski
    Poziom 10  
    Witam
    Dzięki tyle to i ja wiem chodzi mi jak usunąć ten haczyk bez rozbierania całej pralki na części pierwsze i gdzie najprawdopodobniej się on umiejscowił.
    Przy wyciąganiu prania haczyk wpadł z relingu ręcznie ruszyłem kilkakrotnie bębnem ale nic słychać nie było ,więc dałem sobie spokój przeszukałem okolice pralki i stwierdziłem że niestety wpadł do pralki.
    Proszę o pomoc !!!
  • #6 17268071
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Kolego zdemontuj wąż o którym pisałem wcześniej bo siłą woli nie wydobędziesz tego haczyka z wnętrza pralki.
  • REKLAMA
  • #7 17268086
    jerzy kowalski
    Poziom 10  
    Dzięki jeszcze raz punkty przesłałem jak wydobędę ten haczyk to powiadomię.
    Jerzy
  • #8 17275510
    jerzy kowalski
    Poziom 10  
    Witam!
    Ten nieszczęsny haczyk wydobyłem, (nie taki diabeł straszny jak go malują) cała zabawa trwała ok.1 godz haczyk był w okolicy grzałki, ale po wyjęciu mieszacza kawałkiem drutu umieściłem go w przewodzie spustowym. Magnesem na przegubie elastycznym wyjąłem go na zewnątrz i to wszystko.

Byłem też w serwisie, ale jak mi podali cenę usługi to (czapka spadła mi z głowy) + dojazd na miejsce, pomimo że mieszkam w małej miejscowości to cena była większa niż na terenie Warszawy.
    Jerzy

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z pralką Electrolux EWT11366HGW, w której do bębna wpadł metalowy haczyk. Obawiał się, że przedmiot może uszkodzić urządzenie podczas pracy. Użytkownicy forum sugerowali, że demontaż węża łączącego zbiornik z pompą spustową może być konieczny do usunięcia haczyka. Po kilku próbach, użytkownik samodzielnie wydobył haczyk przy użyciu magnesu, co zajęło mu około godziny. Zaznaczył, że serwis naprawczy oferował wysoką cenę za usługę, co skłoniło go do samodzielnej interwencji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA