Cześć. Mam problem z widocznością dwóch sprzętów. Posiadam komputer stacjonarny podłączony za pomocą kabla do routera i laptopa podłączonego przez wifi do tego samego routera. Oba sprzęty pracują na Windows 10. W maju dokonałem aktualizacji systemu do wersji 1803 (April 2018 Update), w której zlikwidowano grupę domową. Od tego momentu zaczęły się dziać dziwne rzeczy z siecią LAN. W obu komputerach internet działa bez problemu ale komputery mają problem z widocznością się nawzajem. W zależności, który komputer pierwszy uruchomię to tylko jeden z nich widzi tego drugiego, a ten drugi nic nie widzi. Po zrestartowaniu obu często zdarza się, że to ten drugi widzi pierwszego ale pierwszy nie widzi tego drugiego ale nigdy nie widzą się na wzajem - po prostu loteria. Pisząc "widzi" mam na myśli dostęp do plików i drukarek tego drugiego sprzętu. Próbowałem wielu możliwości rozwiązania tego problemu - czytałem fora, oglądałem poradniki lecz nic z tego. Nie mam pojęciu co się stało... aczkolwiek podkreślam, że przed aktualizacją systemu komputery komunikowały się między sobą bez żadnego problemu. Proszę o pomoc.