logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kocioł De Dietrich MCR/II 24/28 BIC PLUS - błędy E01, E10, grzeje non stop

KinchMike 12 Cze 2018 23:51 5175 2
REKLAMA
  • #1 17273164
    KinchMike
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam,

Kupiłem dom (nowy) a w nim kocioł De Dietrich MCR/II 24/28 BIC PLUS. Od lutego do maja kocioł chodził i ogrzewał dom. W maju zauważyłem, ze mimo skonfigurowania temperatury (na programatorze) na 20 stopni, CO grzeje nom stop. Nie miałem czasu na rozkminy wiec na prawie trzy tygodnie wyłączyłem piec z zasilania.

Przedwczoraj wprowadziłem się do domu, odpaliłem piec i pierwszy zonk: e10. Odkręciłem kaloryfery i odpaliłem piec i zadziałał. Drugi zonk: piec grzał nom stop... wyłączyłem wiec CO i zostawiłem grzanie wody.

I teraz trzeci zonk. Piec od czasu do czasu wita mnie błędem e01. Co gorsza, ostatnio dwa razy w trakcie kapieli. Przyznam, ze nie mam już do niego sił :( czy ktoś ma jakiś pomysł?

Z góry bardzo dziękuje!

Pozdrawiam serdecznie
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 17273437
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 635
    Jeśli kocioł jest na gwarancji to wezwać serwis od tego kotła. Wykaz na stronie producenta.
  • #3 17278441
    dobroslaw

Poziom 22  
    Ocena: 155
    Wezwij serwis i zrób przegląd to raz ,dwa niech ci serwisant wytłumaczy jak go użytkować bo pewno masz włączone grzanie co przy zakręconych kaloryferach będzie skutkować błędami,zmniejsz temperaturę na termostacie pokojowym albo zmień parametr p3 z 1 na 3, sprawdź ciśnienie na kotle .

http://dedietrich.pl/wp-content/uploads/2016/09/MCR-II-BIC_IIN-IT.pdf
    Konto firmowe:
    Term Klima serwis De Dietrich Białystok
    białystok słowackiego 7, Białystok, 15-229 | Tel.: 500XXXXXX (Pokaż)
REKLAMA