logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 7 - brak obrazu po wymianie wyświetlacza, tylko kolorowe paski

max_gsm 14 Cze 2018 20:27 1266 3
REKLAMA
  • #1 17276677
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Witam. Kolejny problem z iPhone.
    Telefon trafił na wymianę wyświetlacza, wszystko działało ale był cały popękany.
    Po zamontowaniu drugiego wyświetlacza, skręceniu i uruchomieniu tylko ciemność, ponownie go rozkręciłem bo może coś źle podłączyłem ale nie , wszystko oki, dopiero po upływie 30 min zaskoczył i wszystko działało, ale okazało się że po 30 min użytkowania wyskakiwały kolorowe paski na lcd, dlatego postanowiłem zamontować kolejny wyświetlacz i ku mojemu zdziwieniu telefon już nie wyświetla nic na żadnym wyświetlaczu nawet na oryginalnym tylko jedynie działa na tym gdzie są paski, ale wiadomo klient takiego nie chce. Panowie ja z takim czymś spotykam się pierwszy raz i dlatego proszę Was o pomoc. Telefon nie ma problemu z uruchamianiem, iTunes wykrywa go za każdym razem, ale działa tylko z jednym wyświetlaczem na którym są kolorowe paski. Podłączyłem już chyba z 10 wyświetlaczy ale na żadnym nie działa i nie ma znaczenia czy to oryginał czy zamiennik, nie jest to też wina samego podświetlenia ponieważ pod lampą też nic nie widać, po prostu brak treści na wyświetlaczu i podświetlenia także. Proszę o pomoc bo nie rozumiem za bardzo tej usterki. Oczywiście wszystkie czynności wykonywane na odłączonej baterii.[/tr]
  • REKLAMA
  • #2 17276843
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 221
    Szukaj w zasilaniu LCD (układ Chestnut i jego okolica)
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/
  • REKLAMA
  • #3 17292442
    alien99
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Zgaduje w ciemno ze zamontowales zamiennik a na tynku sa zamienniki które sa zle zrobione i pala układ od lcd;)
  • #4 17295452
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Tak zamiennik , ale na tym zamienniku działa telefon, to nie jest tak że teraz telefon nie działa w ogóle, działa ale tylko właśnie z tym jednym wyświetlaczem z tym że są paski od czasu do czasu.
REKLAMA