logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPSON WF-7620: Zacinanie papieru przy druku dwustronnym

Zagloba7 15 Cze 2018 01:04 1272 0
REKLAMA
  • #1 17277164
    Zagloba7
    Poziom 1  
    Witam forumowiczów.

Mam problem z drukarką Epson WF-7620, mianowicie problem pojawia się w momencie wydruku z dupleksem. Zacina się kartka w momencie jak ma rozpocząć drukowanie na rewersie. Pierwszą stronę drukuje elegancko, wciąga kartkę obraca na rewers i podaje na stanowisko do drukowania następnie ma rozpocząć się druk drugiej strony i drukarka zamiera później jakiś stuk i wyskakuje błąd o zaciętym papierze.

Papier niestety nigdzie się nie zacina po prostu drukarka zamiera i koniec.

Gdy wyciągnę papier drukarka drukuje dalej do tego samego momentu, ale kartka nigdzie nie haczy, nigdzie nie ma żadnego zaczepu. Podaje pod głowice różnie, bywa, że ciągle tak samo a czasem głębiej i czasem płycej.

Kolejnym takim spostrzeżeniem jest że jak włączę podajnik ręczny to zawsze zbyt wysoko zaczyna drukowanie i po wydrukowaniu strony wyskakuje komunikat że zły rozmiar papieru.

Nie wiem czy to jakiś czujnik, nic w tej drukarce nie widać, a raczej nie wiem gdzie szukać.

Podczas wydruku na jednej stronie drukarka zachowuje się normalne. zacina się tylko na dupleksie.
  • REKLAMA
REKLAMA