logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson WF-3620 - problem z ADF - Zacina papier w podajniku ADF przy więcej niż jednej kartce

yaroprymus 31 Paź 2022 10:30 1122 3
REKLAMA
  • #1 20260885
    yaroprymus
    Poziom 12  
    Ocena: 23
    Dzień dobry

W moim urządzeniu bez zacięć skopiuje się dokument w przypadku, gdy położę na podajniku jedną kartkę. W przypadku położenia większej ilości kartek - pojawia się zacięcie papieru.
    Na filmie widać że:
    a) od 00:00 do 00:24 - nie zacięło papieru, gdy w podajniku jest jedna kartka
    b) od 00:25 do 01:05 - wyjątkowo nie zacięło papieru, pomimo, że była więcej niż jedna kartka w podajniku. Proszę zwrócić uwagę, że przy prawidłowej pracy, w pewnym momencie, papier jest delikatnie cofany i później dalej popychany do przodu
    c) od 01:03 do 01:30 - zacięło. Niestety zacina papier w 99%
    d) od 01:30 do końca - widać, że gdy przytrzymam drugą kartkę - nie nastąpi zacięcie, bo opóźniam jej ruch. Przy skanowaniu w duplex - nie udaje się ten trick

Czy w moim urządzeniu WF-3620 problemem jest czujnik i pomogłaby wymiana całego ADF ?

• REKLAMA
  • #2 20261225
    tato56
    Poziom 30  
    Ocena: 176
    A może zacznij od sprawdzenia rolek pobierających i separacji spróbuj wyczyścić i zobacz co będzie jeżeli rolki są wypracowane to wymień
  • REKLAMA
  • #3 20261848
    yaroprymus
    Poziom 12  
    Wcześniej wyczyściłem rolki specjalnym płynem do regeneracji. Czyściłem głównie rolki łatwo dostępne, te blisko separatora, czyściłem też separator. Trochę czyściłem rolki mniej dostępne. Spróbuje ponownie. Wcześniej pomyślałem, że rolki nie są problemem skoro nie zacina pojedynczej kartki i też nie zacina papieru, gdy przytrzymam drugą kartkę.

Może między czasie innych wskazówek udzielicie?
  • #4 20387386
    yaroprymus
    Poziom 12  
    Wymiana separatora, rolki nie pomogła. Udało się naprawić skanowanie po wymianie całego modułu ADF.
REKLAMA