logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Neostrada 20 megabitów na sekundę - prawie zerowy upload

hwillenbr 16 Cze 2018 22:34 675 4
REKLAMA
  • #1 17279953
    hwillenbr
    Poziom 2  
    Mam ciekawy problem z neostradą i nie wiem jaka jest jego natura.
    Router TP-LINK TD-W8960N synchronizuje się z łączem w następujący sposób czyli w sumie z maksymalną prędkością uploadu jaka jest podana w umowie:
    Neostrada 20 megabitów na sekundę - prawie zerowy upload
    Natomiast praktycznie nie mam uploadu. Nie mogę wysyłać e-maili z załącznikiem, powyższy obrazek też nie chciał się wysłać mimo, że waży około 50 kilobajtów, ogólnie jakakolwiek próba wysłania czegokolwiek kończy się porażką.
    Dodam jeszcze wynik z speedtestu
    Neostrada 20 megabitów na sekundę - prawie zerowy upload
    Interesuje mnie czy to może być wina modemu czy raczej jest to usterka na łączu.
  • REKLAMA
  • #2 17279956
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    Kabel sprawdź, potem inny router. Poza tym ogólnie słaba synchronizacja, no ale tak źle to być nie powinno :D
  • REKLAMA
  • #3 17291586
    hwillenbr
    Poziom 2  
    Sprawdziłem połączenie na innym ruterze i jest tak samo. Synchronizacja na 1 megabit a praktycznie nie da się nic wysłać.
  • REKLAMA
  • #4 17291656
    makosuu
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 370
    To zgłoś usterkę do nich, niech przyjdzie technik i naprawi. W ich interesie to jest.
  • #5 17299958
    hwillenbr
    Poziom 2  
    Przyjechał technik i naprawił połączenie. Niestety nie wiem co było nie tak bo był pod moją nieobecność a żadnego raportu z wizyty też nie zostawił.
REKLAMA