logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 32LK330U - Telewizor wyłącza się po 3 mignięciach ekranu i przechodzi w tryb

lachon 20 Cze 2018 17:22 1350 8
REKLAMA
  • #1 17286985
    lachon
    Poziom 10  
    Witam

Tak jak w temacie : po włączeniu telewizor miga - tzn. obraz pojawia się i znika 3 razy po czym telewizor przechodzi w tryb standby.
    Przezornie wymieniłem wszystkie kondensatory na płytce zasilacza ale problem dalej pozostaje. Dodatkowo załączam wideo.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17287020
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1846
    A jest w tym telewizorze coś więcej prócz kondensatorów? Tak na pałę, bez pomiarów i myślenia prujesz kondensatory? A co z napięciem i prądem zasilającym podświetlenie, mierzyłeś? Czy coś w ogóle mierzyłeś?
    Poczytaj o uszkodzonym firmware w telewizorach LG...
  • #3 17287027
    lachon
    Poziom 10  
    krakarak napisał:
    A jest w tym telewizorze coś więcej prócz kondensatorów?... Tak na pałę, bez pomiarów i myślenia prujesz kondensatory? A co z napięciem i prądem zasilającym podświetlenie, mierzyłeś? Czy coś w ogóle mierzyłeś?

Pomiary na 3.3 , 5 i 24v są w porządku. Wymieniłem bo niektóre były lekko podpuchnięte. Czy to może być związane z zasilaczem czy raczej LED driver ?
  • REKLAMA
  • #4 17287036
    GanCegall
    Poziom 38  
    Ocena: 1631
    lachon napisał:
    czy raczej LED driver ?

Gdzie tam jest ten LED driver??? Podaj jakieś numerki, zdjęcie?
  • REKLAMA
  • #5 17287046
    lachon
    Poziom 10  
    GanCegall napisał:
    lachon napisał:
    czy raczej LED driver ?

Gdzie tam jest ten LED driver??? Podaj jakieś numerki, zdjęcie?

Podaje zdjęcia zasilacza, płyty głównej.
    LG 32LK330U - Telewizor wyłącza się po 3 mignięciach ekranu i przechodzi w tryb LG 32LK330U - Telewizor wyłącza się po 3 mignięciach ekranu i przechodzi w tryb LG 32LK330U - Telewizor wyłącza się po 3 mignięciach ekranu i przechodzi w tryb
  • REKLAMA
  • #6 17287064
    GanCegall
    Poziom 38  
    lachon napisał:

A ja poprosiłem:
    GanCegall napisał:
    Podaj jakieś numerki

Nadal nie widzę tego drivera LED :-) Wiesz co naprawiasz?
  • #7 17287076
    lachon
    Poziom 10  
    GanCegall napisał:
    lachon napisał:

A ja poprosiłem:
    GanCegall napisał:
    Podaj jakieś numerki

Nadal nie widzę tego drivera LED :-) Wiesz co naprawiasz?

Po pierwsze, pytam co może być prawdopodobną przyczyną. Po drugie, czytając inne strony ludzie pisali coś o led driver, więc dlatego o nim napisałem. Aktualnie nie mam czasu bardziej go rozkręcić. Kiedy to zrobię to dodam zdjęcia.
  • #8 17287110
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1846
    @lachon świecą nie tylko diody LED...
    Do poczytania i przemyślenia niektóre z tych tematów: Link.
  • #9 17287123
    GanCegall
    Poziom 38  
    lachon napisał:
    czytając inne strony ludzie pisali coś o led driver

A gdyby pisali o układzie odchylania pionowego, to też byś o to zapytał? :-)
    Daj sobie spokój, TV jest generalnie prosty, ale to nie rower, trzeba posiadać choć minimalną wiedzę o tym, a ty nawet nie wiesz jaki rodzaj tv starasz się "naprawić".

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telewizorem LG 32LK330U, który po włączeniu miga trzy razy, a następnie przechodzi w tryb standby. Wymienił kondensatory na płytce zasilacza, ale problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić napięcia zasilające oraz LED driver, a także zwracają uwagę na konieczność posiadania wiedzy technicznej przy diagnozowaniu usterek. Użytkownik zamieszcza zdjęcia zasilacza i płyty głównej, ale niektórzy komentują, że brakuje informacji o LED driverze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA