logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Energizer Hardcase 240s - Jak zainstalować Play Store lub aplikacje?

beboszkierembesz 22 Cze 2018 01:21 600 14
REKLAMA
  • #1 17289630
    beboszkierembesz
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam.
    Jestem szczesliwym posiadaczem telefonu Energizer Hardcase 240s.
    nie zalezy mi na dotykowym telefonie, ktorych juz sporo mi sie rozbilo.
    Ten Energizer Hardcase 240s jest ciezki w obsludze ale ma aplikacje i dostep do internetu oraz nawigacje wiec mam co chcialem .
    chcialbym takze o ile to mozliwe wgrac jeszcze kilka aplikacji ale nie umiem bo tam nie ma playstore producent nie wgral i juz.
    Jesli ktos wie jak wgrac playstore do tego androida maszmalows 6.0 Energizer Hardcase 240s albo pojedyncze aplikacje to prosze o podpowiedz.
    Pozdrawiam czytajacych
  • REKLAMA
  • #2 17290315
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Pobierz na komputer i wgraj na kartę pamięci. Później poprzez menadżer plików zainstaluj w telefonie. W normalnym telefonie z androidem to działa nie wiem jak w twoim przypadku.
  • #3 17291450
    beboszkierembesz
    Poziom 8  
    Czesc dziekuje za szybka odpowiedz niestety problem jest glebszy
    Otorz odrobilem lekcje i zrobilem co proponowales zciagnolem odpowiedni soft do kompa i mam mozliwosc pobrac dowolna aplikacje z playstore na kompa co za tym idzie przezucic na karte do telefonu jednak w telefonie sie aplikacje nie odpalaja do zainstalowania i pokazuje sie monit ze nie mozna zainstalowac aplikacji z nieznanego zrodla. (nie ma opcji zezwalaj.
    przewalilem caly system wszystkie opcje i pliki i nie ma takiej mozliwosci.
    Co w takiej sytuacji ?
  • REKLAMA
  • #4 17292016
    nutergsm
    W ustawieniach androida powinny być jakieś opcje. Włącz opcje programistyczne tam powinno być coś takiego.
  • REKLAMA
  • #6 17292492
    nutergsm
    Masz włączone opcje programistyczne?
  • #7 17292907
    beboszkierembesz
    Poziom 8  
    Jest tylko opcja w ubogim menu administrator urzadzenia zobacz lub deaktywatuj administratorow urzadzenia jest takze insataluj certyfikaty z karty sd to by bylo na tyle w poktrewnym temacie ale ogolnie to moglbym cale menu opisac zajejo by kilkanascie minut bo ubogie w porownaniu z dotykoe=wym smartfonem na androidzie.
  • #8 17295146
    beboszkierembesz
    Poziom 8  
    Wyglada na to ze wedlug tego co mowi wojek Google to potrzebny mi jest root telefonu
    Ale jak zrobic root kiedy nie moge wgrac zadnej aplikacji ?
    Troche sie w tym wszystkim gubie czy w ogole ide w dobrym kierunku.

Dodano po 3 [godziny] 52 [minuty]:

Dobra wiec udalo mi sie uaktywnic ukryta opcje wprowadzenia tel w tryb developerski a uczynilem to wchodzac w ang menu >About phone>Build number i naciskajac kolejno 7 razy z rzedu i po powrocie do ustawien czyli settings pojawila sie nowa opcja tj Developer options.
    Ide grzebac dalej obym niczego nie popsuł

Dodano po 8 [godziny] 49 [minuty]:

Niestety nie udalo sie root telefonu monit koncowy mowi ze sie nie udalo i tyle. Najdalej idacy sukces to podlaczenie i zweryfikowanie podlaczenia telefonu w trybie usb debugowania. Jakies rady ?
  • #9 17296731
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    beboszkierembesz napisał:

Dobra wiec udalo mi sie uaktywnic ukryta opcje wprowadzenia tel w tryb developerski a uczynilem to wchodzac w ang menu >About phone>Build number i naciskajac kolejno 7 razy z rzedu i po powrocie do ustawien czyli settings pojawila sie nowa opcja tj Developer options.
    Ide grzebac dalej obym niczego nie popsuł

Skoro masz juz wlaczonego debugowanie to sprobuj zainstalowac aplikacje poprzez komputer, z uzyciem ADB. Mozesz pobrac sobie minimal "adb & fastboot" z XDA, zanistalowac i majac pobrane na komputer pliki APK instalowac za pomoca "adb install plik.apk". Moze akurat te metoda zadziala.
  • #11 17299913
    blahfff
    Poziom 42  
    Zadnych wpisow do rejestru czy czegokolwiek podobnego nie trzeba. ADB nie trzeba nawetr instalowac. Po prostu uruchom wiersz polecen (cmd) i przejdz do katalogu gdzie masz binarke ADB i reszte plikow z nia zwiazanych.
  • #13 17311968
    beboszkierembesz
    Poziom 8  
    Bylem dzis u takiego naprawiacza telefonow i on sie poddal nie umie wylaczyc blokady producenta na inne aplikacje.
    Jesli nie ma tu ktosia co umie i podzieli sie wiedza to mozna temat zamknac nie jest to odblokowania i juz.
  • #14 17334134
    beboszkierembesz
    Poziom 8  
    blahfff napisał:
    Zadnych wpisow do rejestru czy czegokolwiek podobnego nie trzeba. ADB nie trzeba nawetr instalowac. Po prostu uruchom wiersz polecen (cmd) i przejdz do katalogu gdzie masz binarke ADB i reszte plikow z nia zwiazanych.

wiec mam podlaczony tel do komputera adb device info widzi device i numer przerzucam tzn reboot robie do botloadera telefon sie wygasza restartuje i pozostaje ciemny ekran sprawdzam polaczenie fastboot devices i tel jest widziany tzn device ioraz numer
    probuje fastboot device oem unlock i nie dziala adb nic nie robi
    pomyslalem ze moze cos potrzeba potwierdzic na ekranie na ktorym nic nie widac i faktycznie jak nacisnolem glosniej ciszej i wlacz juz nie wiem po ktorym klawiszu to adb uruchomil sie i powiedzial ze ok i podal czas trwania operacji

myslalem ze odblokowalem oem ale nadal nic nie moge zaistalowac wiec nie wiem co jest chyba faktycznie sie nie da
  • REKLAMA
  • #15 17337166
    blahfff
    Poziom 42  
    "fastboot oem unlock" odblokowalo by ci bootloader (o ile nie wymagany jest dodatkowo kod uzyskany od producenta), co ostatecznie i tak nie powinno miec zadnego wplywu na instalowanie aplikacji w systemie.
    Mozliwe, ze ze wzgledu na brak ekranu dotykowego badz brak jakis API dostepnych w standardowym Androidzie a przykladowo tutaj wycietych bo wg. producenta sa zbedne, zwyczajnie zablokowali calkowiecie mozliwosc instalowania dodatkowych aplikacji na poziomie samego systemu operacyjnego zeby im klienci nie marudzili, ze aplikacje nie dzialaja poprawnie.

Cytat:

Wiec probowalem i niestety bez sukcesu przyczyna nieznana, informacja z adb to: install failed invailid apk

Probowales z jakimis innymi aplikacji. Moze czyms prostym co moglo by nie wymagac dotyku i dzialac na potencjalnie jakies starej wersji Androida? Tak czy inaczej, mysle, ze raczej bedziesz musial odpuscic sobie temat bo podejrzewam, ze ze wzgledu na ograniczenia samego telefonu za duzo tu sie zrobic nie da.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający telefon Energizer Hardcase 240s poszukuje sposobu na zainstalowanie Google Play Store oraz dodatkowych aplikacji, ponieważ urządzenie działa na systemie Android 6.0, który nie ma preinstalowanego sklepu. W odpowiedziach sugerowano pobranie aplikacji na komputer i przeniesienie ich na kartę pamięci, jednak napotkano problemy z instalacją z powodu braku opcji zezwalających na instalację z nieznanych źródeł. Użytkownik aktywował tryb dewelopera, ale nadal nie udało się zrootować telefonu ani zainstalować aplikacji. Proponowano użycie ADB do instalacji aplikacji, jednak napotkano błędy związane z nieprawidłowymi plikami APK. Ostatecznie, z powodu ograniczeń systemowych i braku wsparcia dla dotykowych interfejsów, użytkownik może być zmuszony do rezygnacji z instalacji dodatkowych aplikacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA