logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Rejestrator HIKVISION DS-7204HQHI-F1/N/A nie zapamietuje ustawień

pantic 22 Cze 2018 09:32 2301 7
REKLAMA
  • #1 17289858
    pantic
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Witam
    Posiadam rejestrator jak w temacie niestety po pewnym czasie jak chce zmienić język na Polski i kliknięciu resetu aby zmienił język to po powrocie znowu każę ustawiać od nowa hasło język i wszystkie ustawienia.... Spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem że po resecie (braku napięcia) nie zapamiętuje ustawień trzeba ustawiać od nowa.. wersja softu :3.4.75
  • REKLAMA
  • #2 17289998
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 637
    Obstawiam, że nieodznaczone było pole "Uruchom kreator aktywacji po restarcie urządzenia" przy pierwszej konfiguracji rejestratora. Proponowałbym przywrócić rejestrator do fabryki/stanu nieaktywnego. Jeśli to nie pomoże to ewentualnie wgrać nowszy firmware jeśli taki znajdziesz.
    Link
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17290025
    pantic
    Poziom 9  
    Wiesz może gdzie tą opcję wyłączyć 3.4.75 to chyba najnowszy soft do tego rejestratora
  • REKLAMA
  • #5 17297297
    pantic
    Poziom 9  
    Wgrany od nowa soft , wyłączona opcja o której mowa powyżej po każdym restarcie (zaniku prądu) trzeba ustawiać od nowa podejrzewam uszkodzenie pamięci.
  • REKLAMA
  • #6 17297976
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 637
    A w "Ustawienia" -> "Ogólne", pozycja " Uaktywnij kreator" również odznaczona?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 17299004
    yvv
    Poziom 21  
    Ocena: 62
    Kiedyś miałem taki sam problem z hikiem. Musiałem odesłać do serwisu. Podobno jest jakaś bateryjka podtrzymująca pamięć jak w kompie i ona padła. Nie wnikałem bo był na gwarancji. Nowy działa.
  • #8 18244286
    pantic
    Poziom 9  
    Dałem sobie spokój sprzęt do utylizacji

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z rejestratorem HIKVISION DS-7204HQHI-F1/N/A, który po restarcie (np. braku napięcia) nie zapamiętuje ustawień, takich jak język i hasło. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić, czy opcja "Uruchom kreator aktywacji po restarcie urządzenia" była odznaczona podczas pierwszej konfiguracji. Proponują również przywrócenie ustawień fabrycznych oraz aktualizację oprogramowania do nowszej wersji. W jednym z komentarzy wspomniano o możliwości uszkodzenia pamięci, co może być przyczyną problemu. Użytkownik ostatecznie decyduje się na utylizację sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA