logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki GPS kupić do współpracy z Automapą Europa? Wymagania: szybkie przeliczanie trasy.

jowyma 22 Cze 2018 11:10 1245 3
REKLAMA
  • #1 17289969
    jowyma
    Poziom 23  
    Ocena: 168
    Proszę o pomoc z zakupem urządzenia GPS. Od roku mam Mantę, ale nie umiem jej skonfigurować do współpracy z Automapą, traci połączenie z satelitą i nie da się go używać. Będę próbować jechać z nim do specjalisty, ale w przyszły wtorek czeka mnie wyjazd do Brna i muszę mieć sprawną nawigację.
    Dlatego proszę o pomoc, jakie urządzenie GPS kupić, aby szybko przeliczało trasę, dobrze współpracowało z Automapą Europa (moim zdaniem, program jest "ciężki" czyli wymaga dobrego procesora i dużej ilości RAM jak na urządzenia GPS), nie zawieszało się i nie traciło połączenia z satelitą.
    Jakby ktoś się zastanawiał to mam legalną licencję, oryginalną automapę.
  • REKLAMA
  • #2 17290100
    jajacekpl
    Poziom 25  
    Ocena: 266
    z WinCE: ModeCom Mx4 (nie HD) lub SX7
    Android: Navitel T700 lub T500 albo każdy smartfon z min. 2GB RAM

Przy Androidzie masz dostęp do usług LiveDrive i AutoRadaru
  • REKLAMA
  • #3 17290144
    jowyma
    Poziom 23  
    Ocena: 168
    Kupiony T700. Oby dojechał kurierem do poniedziałku (ale sprzedawca jest 100 km ode mnie, więc są duże szanse). Jeszcze pytanie, ten tablet pozwala użyć karty SIM - czy taka karta wspomaga skuteczność GPSa? I jeżeli tak, to czy jak kupię pre-paida i zarejestruję, to mogę go później nie przedłużać (tylko ta karta pre paid byłaby na tę podróż).
  • #4 17290264
    jajacekpl
    Poziom 25  
    Ocena: 266
    jowyma napisał:
    czy taka karta wspomaga skuteczność GPSa?
    Jeżeli urządzenie nie było baardzo długo uzywane, to musi czekac do 15minut na aktualizację tzw. almanachu (czyli tabeli położenia satelitów nadawanego razem z sygnałem identyfikacyjnym przez satelity) - w przypadu połączenia z internetem moż ego pobrać z serwera.
    Gdy uzywa się nawigacji często (co kilka dni) róznica jest niezauważalna.

Ale z kartą SIM zyskujesz dane traffic (500MB z Aero2 za 2zł/m-c starcza na tysiące kilometrów)
REKLAMA